Fjärde raka utan förlust för HBK U17

Efter att ha förlorat premiären mot Kalmar  har nu HBK U17 kommit upp i fyra raka matcher utan förlust, detta efter att ha spelat 2-2 mot Örebro SK på hemmaplan i söndags.
Vi är lite besvikna efter att ha släppt in kvitteringen så sent i matchen men spelmässigt var det ett steg framåt, säger tränaren Robert Nordström.

Just slutet, men även början, var ÖSK:s starka perioder och redan efter sex minuter stod det 0-1 då en Örebroforward utnyttjade ett HBK-misstag och lobbade in ledningsbollen. HBK skulle dock kvittera till 1-1 när Jonathan Wadensten spelade en briljant djupledsboll till Oliver Hintsa som kallt utnyttjade friläget på bästa sätt.

Samma man skulle även pricka in 2-1 till hemmalaget när först Nils Thelander bröt ett uppspel, spelade till Johan Gudmundsson som spelade vidare till nämnde Hintsa som visade vilken fin avslutare han är.

Sedan tycker jag att vi har ett kompakt grepp om andra halvlek, men så länge man bara leder med ett mål så är ju marginalerna små, säger Morgan Ljungkvist i HBK-lägret.

De berömda marginalerna var sedan ej med HBK då man i 84:e minuten ger ÖSK ett onödigt inkast som leder fram till ett skottläge och 2-2.

Vi tar med oss det positiva att det var fjärde raka utan förlust i en tuff serie och att vi sakta men säkert växer in i U17-kostymen, det ger oss självförtroende inför fortsättningen, avslutar Nordström vars lag på söndag den 29:e beger sig till sundets pärla för en derbydust mot HIF.

Noterbart och glädjande var att David Jyrkin efter lång skadetid gjorde comeback i HBK-tröjan.

HBK U17 – Örebro U17  2-2 (2-1)

0-1  (6), 1-1 (31) Oliver Hintsa, 2-1 (43) Oliver Hintsa (84).

Laget: Simon Andersson – Lirak Cakolli (76), Benjamin Lidh, Taulant Peci, Lucas Bresmar – Jonathan Wadensten, Nils Thelander, Nils Strandahl, Oskar Svedin (25) – Johan Gudmundsson (86), Oliver Hintsa (61).
Avbytare: Johan Landén (25), Albin Branting (62), David Jyrkin (76), Lion Ademi (86).