Äntligen hemmapremiär!

Efter en lång väntan är det dags för första hemmamatchen för säsongen på Örjans vall. Efter vinst i premiären borta mot Degerfors är det Norrby som väntar, ett lag som har sin hemvist i Borås och som får räknas som andralaget i staden efter Elfsborg.
Norrby kommer med 2-2 borta mot Frej i premiären och senast 2-1 hemma mot Varberg. Det är ett lag som har presterat bra hittills och det lär bli en utmanande uppgift för hemmahjältarna. Laget tränas av HBK-bekantingen Mohammed Ali Khan, som var i Bollklubben säsongerna 2015/16. Han är med sina 29 år den yngsta tränaren i elitfotbollen och gör sin första säsong i Norrby.
– Vi har verkligen sett fram emot denna matchen och det är perfekta förutsättningar med bra väder och en fin gräsmatta, konstaterar Igor Krulj, HBK:s tränare precis innan aktiveringen ska dra igång på Örjans vall.

När det gäller det egna laget hoppas han som vanligt se att spelarna springer mycket och ger varandra förutsättningarna för att kunna vara spelförande.
– Alla är friska och krya och tillgängliga för spel. Stämningen är bra och alla är förväntansfulla, man märker att det är en speciell stämning eftersom det är matchdag.

Det är andra året för Norrby i Superettan och det är ett fysiskt tufft lag som är duktiga i omställningar och i inläggsspelet.
– Vi har tittat på båda deras matcher hittills och har koll på dem sedan tidigare. Vi hoppas att vi kommer att kunna visa en variation i spelet och ett fartfyllt anfallsspel. Vi hoppas kunna kontrollera matchen med bollinnehavet.

Norrby var väldigt kompakta i laget mot Frej medan de var lite mer offensiva mot Varberg i sin hemmapremiär där de pressade motståndarna lite högre upp i banan. Igor Krulj hoppas på att kunna pressa ner Norrby i banan och vara vaksamma för Norrbys vassa anfallare.
– Det gäller att hålla koll på Richard Yarsuvat som är hyperfarlig framåt, liksom Elfsborgs före detta anfallare Lasse Nilsson, men han har inte spelat hittills och är tveksam till att starta idag.

Efter vinst i premiären, och bra spel första tjugo minuterna, hoppas Igor förstås få se bra spel under hela matchen.
– Det var viktigt att vinna premiären, men vi var för passiva, tappade kantspelet och försökte ta oss fram för mycket centralt. Ikväll ska vi föra spelet och anfalla med fart.


Igor har meddelat spelarna vilken startelva som gäller ikväll och i vanlig ordning vill inte tränarstaben avslöja dispositionen, förrän man måste (en timme och en kvart innan avspark).
– Det kan bli förändringar kontra förra matchen, men vi håller det inom laget så länge vi kan, hälsar Igor.