”Det känns fokuserat”

Idag är det dags för årets första derby i Superettan och HBK:s tränare är fokuserad inför uppgiften. Han har en fast tro på sitt manskap och förhoppningsvis kan hemmalaget i eftermiddag inleda en positiv trend med bra spel.

– Det känns fokuserat inför matchen, det är nog rätt ord, kommenterar Igor Krulj. Det enda som gäller i ett derby är en vinst, särskilt efter den här starten, fortsätter han.

Hur mycket kikar ni på tabellen redan nu?

– Vi är medvetna om tabelläget, men vi vet att vi bara har spelat tre matcher och de i toppen har fem. Vi är inte nöjda, som jag har konstaterat många gånger nu. Vi har pratat om starten i både mindre grupper och stora, vi har försökt bearbeta och varit så konkreta som möjligt. Det gäller att bestämma sig och vara redo, det känns som att vi är det.


Hur påverkar spelarna av skriverier och kritik?

– Alla påverkas olika och vissa yngre påverkas en hel del av detta, medan de äldre har varit med om upp-och nedgångar tidigare och har därmed erfarenhet. Det finns väldigt mycket framtid i dagens HBK och i årets upplaga av Superettan. Ingen ska förlora tron.Alla är duktiga fotbollsspelare i laget och det var inte så länge sedan vi gjorde en bra prestation.


Apropå bra prestation. I träningsmatchen mot Falkenberg var ni bättre – kan ni ta med er den känslan ut på planen i eftermiddag?

– Vi hade klart övertag spelmässigt i den träningsmatchen, men i dagens match har det ingen betydelse.


Hur spelar Falkenbergs FF?

– De är väldigt organiserade och gillar att ligga lite lägre i försvarsspelet, med bra omställningsspelare på kanterna. Christoffer Carlsson är den som står för kreativitet.


Målskyttet har varit det stora problemet hittills, hur ska ni lösa den knuten?
– Vi behöver mer tyngd framåt och högre utgångspositioner på de offensiva spelarna. Vi måste komma fram i banan på ett bättre sätt med ett bättre tempo än tidigare. Vi vill kunna bli mer hotande offensivt.


Det har varit mycket snack i veckan om spelsystem, är du trött på den diskussionen?

– Det har verkligen varit veckans grej. Vi har ett tydligt arbetssätt hur vi ska bygga upp spelet och komma fram i banan. Det finns andra saker än spelsystem och sifferkombinationer som är det viktiga tycker jag, som att spelarna ska komma upp till sitt bästa jag. Det är den stora nyckeln.