Isac Larsson och Taylor Silverholt debuterade i landslaget

HBK:arna Taylor Silverholt och Isac Larsson fick båda förtroende i P17-landslagets match mot Slovakien i helgen. Larsson blev inbytt i 58:e, och Silverholt fick starta – och blev dessutom målskytt.

– Det känns jävligt skönt, det är ett mål som jag haft, dels att komma med i landslaget, men också att göra mål, säger Silverholt från La Manga i Spanien, där P17-landslaget spelar miniturnering.

I förra matchen mot Ungern fick han debutera med ett inhopp men det var i 3–1-segern mot Slovakien som anfallaren fick chansen från start, och tackade för förtroendet genom att göra 2–0-målet i den 42:e minuten.

– Det var min chans att få visa vad jag gå för, och tränaren sa till mig innan att jag skulle köra som jag brukar, och göra det jag är bra på, säger Silverholt.

Berätta om målet?

– Det kommer en långboll från backlinjen som jag går upp på, och skarvar bollen till min anfallspartner. Han driver förbi sin back, och passar bollen diagonalt till mig, och jag kan slå in den i öppet mål.

Även Isac Larsson fick spela mot Slovakien, efter att ha missat den första matchen i turneringen på grund av sjukdom. HBK-försvararen kom in i den 58:e minuten, och gjorde därmed sin landslagsdebut.

– Jag var magsjuk förra matchen och var lite orolig för att missa även denna men nu känns det såklart fantastiskt att få ha gjort sin första match i svenska landslaget säger Isac efter matchen mot Slovakien.

HBK:s Robert Nordström var på plats på en Tipselitkonferens i Spanien och fick se killarna spela i den gula tröjan.

– Väldigt roligt för spelarna, och vi får också passa på att säga grattis till Astrio som ju har "uppfostrat" killarna i många år säger Nordström, som är den som värvat Taylor och Isac från Astrio till bollklubben, Taylor kom till HBK inför 2016 och Isac inför 2017.

– Jag vill naturligtvis också berömma de ledare som haft våra spelare födda 2001 i varierande åldrar i HBK. Taylor och Isac är spelare sex och sju som gör landskamper för Sverige och det är unika siffror för klubben, så det finns gott hopp om framtiden för oss.

Johan Bergström som är tränare för HBK U19 och haft alla landslagskillarna säger så här:

– Nu hoppas vi att de och flera andra duktiga killar som vi har så småningom också ska ta det sista avgörande steget till seniorfotbollen på ett bra sätt, och jag tror att våra killar förstår att det gäller att fortsätta jobba hårt för att bli så bra som möjligt. 

Ikväll har Silverholt och Larsson ytterligare chans att imponera, när landslaget ställs mot Norge.

Fotnot: Tidigare har följande HBK-spelare spelat i 01-landslaget: Simon Andersson, Erik Ahlstrand, Oliver Hintsa, Isac Harrysson och Gabriel Wallentin.

Våra huvudsponsorer