Vi synar IFK Värnamo

Det är tätt mellan matcher för HBK:s herrlag. Redan på söndag, den 28/4, är det dags för en ny match. De möter då IFK Värnamo på bortaplan och matchen börjar klockan 14.00.

DETALJER

Vad IFK Värnamo–HBK 

När Söndag 28 april kl. 14.00

Var Påskbergsvallen, Varberg

Domare Adam Ladebäck

TV-Sändning Discovery+

Biljetter ifkvarnamo.ebiljett.nu


KLUBBEN

Namn IFK Värnamo

Bildades 1912

Allsvenska säsonger 2

Hemsida ifkvarnamo.se

Tränare Anes Mravac sedan 2024

Lagkapten Simon Thern


POÄNGSPELARNA

Ajdin Zeljkovic 4 (3 mål + 1 assist)

Wenderson 1 (1 + 0)

Gustav Engvall 1 (0 + 0)


RÖDA OCHGULA

Avstängd vid nästa gula kort: Gustav Engvall


SENAST LAGEN MÖTTES

Lagen möttes senast den 2 mars på Ljussevaka IP i gruppfinalen av Svenska cupen. Viktor Granath gjorde matchens enda mål i slutet av första halvlek. 1–0 segern betydde att HBK gick vidare till kvartsfinal i cupen.


Senast lagen möttes i Allsvenskan var på Finnvedsvallen den 27 augusti förra året. Då slutade matchen 0–0.


KOMMENTAREN

Värnamo mötte i onsdags AIK på Friends Arena och förlorade med 2–0. AIK gjorde båda målen i första halvlek och höll sedan undan i andra halvlek till en ny seger.

- Vi räcker väl inte riktigt till idag. Jag tycker att det är jättemycket som ser bra ut men i boxarna är vi lite sämre än dem idag. Framförallt defensivt och vi släpper till två mål i första halvlek, sa Värnamos lagkapten Freddy Winsth efter matchen.


Han fortsätter:

- När vi är lite skarpare i den offensiva tredjedelen så skapar vi några ytterligare heta lägen. Det känns konstigt att säga att det känns som en helt okej insats när man har förlorat med 2–0. Men det finns saker att ta med sig. Det handlar om kvalitén idag som gör att vi inte gör mål idag.


MATCHFORM

24 april AIK – IFK Värnamo 2 – 0 (Allsvenskan)
20 april IK Sirius – IFK Värnamo 0 – 1 (Allsvenskan)
15 april IFK Värnamo– Malmö FF 0 – 4 (Allsvenskan)
8 april IFK Värnamo – GAIS 1 – 2 (Allsvenskan)
1 april IF Elfsborg – IFK Värnamo 2 – 2 (Allsvenskan)
21 mars IFK Värnamo – Utsiktens BK 2 – 1 


HEMMASTATISTIK

Förra året i Allsvenskan vann Värnamo sex matcher på hemmaplan, förlorade sju matcher och spelade två oavgjorda matcher. Målskillnaden var 13–13


I år har Värnamo haft två hemmamatcher och båda har spelats på Borås Arena eftersom Finnvedsvallen inte har blivit godkänd för spel. Först blev det förlust med 2–1 mot GAIS och i den andra hemmamatchen vann Malmö FF med 4–0.


SENASTE STARTELVAN

24 april mot AIK, borta – förlust (2 – 0) enligt 4-3-3 modellen
Andersson – Winsth (K), Larsson, Hasic, Lohikangas – Näsström, Wenderson, Bergh – Engvall, Agyei, Zeljkovic


VISSTE DUATT …

 … nya spelare inför året för IFK Värnamo är Viktor Andersson (Malmö FF), Samuel Kotto (Malmö FF, lån), Johan Rapp (Landskrona Bois), David Mikhail (Täby FK), Mohammad Alsalkhadi (Sandvikens IF).


..följande spelare har lämnat IFK Värnamo: Oscar Johansson Schellhas (Hammarby IF), Victor Eriksson (Minnesota United FC), Nils Wallenberg (Norrby IF), Charlie Vindehall (Örgryte IS), Pontus Kindberg ( Ängelholms FF), Netinho (Brasiliense), Pilip Vaitsiakhovich (ny klubb ej klar), Edvin Becirovic(Gais), Bernardo Vilar (Sheriff Tiraspol, lån), Albion Ademi (Tianjin Jinmen Tiger), Hampus Gustafsson (Örgryte IS)