Tredje allsvenska segern i år

HBK tog årets tredje seger av fem möjliga när Hammarby besegrades på ett vårkallt Örjans Vall med 2-1.
HBK kom ut till matchen med en 5-3-2-uppställning och betydligt mer framåtlutade än senast. Man lyckades störa "Bajen" flertalet gånger och vinna boll högt upp i planen utan att riktigt skapa den DÄR målchansen.

Hammarby ägde en en hel del av bollen men rullande mest runt HBK. Bortalaget skapade dock en fin chans när Nahir Basara hittade Oscar Johansson i djupled. Tim Rönning kom dock ut snabbt, gjorde sig stor och kunde avvärja situationen.

HBK störde och vann bollen på mittplan genom Viktor Granath i den 45:e minuten. Bollen hamnade hos Jonathan Svedberg som spelade fram Naeem Mohammed som med sin fart kunde komma rätt fri mot Oliver Dovin i Hammarbymålet. Naeem placerade fint in bollen vid bortre stolpen och pausledning till de blåsvarta.

HBK fortsatte ungefär som i första halvlek och sju minuter in i halvleken utökade HBK till 2-0 genom Jonathan Svedberg. Vinicius Nogueira slog ett inlägg från vänsterkanten som Viktor Granath fint passade ner till "Jonte" som sköt in bollen i mål.

I den 79:e minuten applåderade till och med en före detta HBK-spelare i Hammarby, Edvin Kurtulus, när lillebrodern Bleon Kurtulus, 16 år gammal, fick göra allsvensk debut när Marcus Olsson tvingades kliva av.

Efter målet blev det mer Hammarby och mer kontring för HBK. Hammarby hade dock svårt att skapa några jättechanser men fick till slut till en reducering i den 90:e minuten. Ett inlägg som Joseph Baffo försökte stöta undan hamnade på fötterna hos Tesfaldet Takie som placerade in bollen bakom Tim Rönning.

Trots sju minuters tilläggstid höll HBK undan och tog sin tredje seger i årets allsvenska.

Halmstads BK - Hammarby IF, 2-1 (1-0)

Startelva Tim Rönning - Phil Ofuso Ayeh, Joseph Baffo, Gabriel Wallentin, Marcus Olsson (Bleon Kurtulus, 79), Vinicius Nogueira - Joel Allansson, Jonathan Svedberg, Amir Al-Ammari (Gisli Eyjolfsson, 87) - Naeem Mohammed (Villiam Granath, 87), Viktor Granath
Avbytare utan spel Tim Erlandsson, Thomas Boakye, Gustav Friberg, Birnir Snaer Ingasson, Alex Hall, Rasmus Wiedesheim-Paul
Mål 1-0 (45) Naeem Mohammed (Jonathan Svedberg), 2-0 (52) Jonathan Svedberg (Viktor Granath), 2-1 (90) Tesfaldet Takie
Varningar Amir Al-Ammari (9), Marcus Olsson (45+2), Naeem Mohammed (48), Gabriel Wallentin (76), Phil Ofuso Ayeh (81)