Säsongens viktigaste bortamatch

HBK är på gång – två oavgjorda matcher efter uppehållet mot bra motstånd. I eftermiddag är det Sundsvall på bortaplan som gäller. HBK åkte upp på fredagen och har förberett sig med träningar på konstgräset.

De flesta HBK:are kommer ihåg kvalmatcherna till Allsvenskan 2012 och 2013, båda mot Sundsvall. HBK stod för fina insatser och även om det inte är så många som är kvar sedan dess kan dessa minnen skapar positiva bilder i HBK-leden. För det är viktiga matcher som är förestående – dubbelmöte mot Sundsvall som känns som ett kval.

Norrlandslaget ligger på 13e plats med 11 poäng, HBK ett snäpp ner i tabellen på 8. Viktigt således...

Tränaren i Sundsvall, Joel Cedergren, har ett förflutet i HBK som spelare. Men det var 1999, således ett tag sedan. Nu är han pressad tränare efter att fansen har krävt hans avgång. Dessutom har han en del frågetecken i truppen inför lördagens match. Dimridå eller inte – det vet vi först framåt matchstart.

Försvarschefen Marcus Danielsson är avstängd och om inte pappersarbetet går sensationellt snabbt får Sundsvall vänta på speltillståndet för spanjorerna David Batanero och Carlos Gracia. Även HBK-bakantingen Kristinn Steindorsson är skadad och kan troligen inte starta.
– Vi vet inte hur Sundsvall kommer att mönstra laget och vill håller också startelvan hemlig så länge vi kan. Det jag kan avslöja är att det kommer att bli förändringar kontra matchen mot IFK. Vi vill vinna mittfältet och avara aggrssiva högre upp i planen mot Sunsvall, berättar Igor Krulj när hbk.se når honom på telefon från ett soldränkt Sundsvall.

HBK reste upp till Sundsvall redan igår, via Bromma i Stockholm. Laget landade tidigt och hann träna ett pass på konstgräset på fredagseftermiddagen.

Hur vill du beskriva Sundsvall?
– De försöker rulla boll och vara spelskickliga. De vill hålla bollen på marken och kontrollera matchen. Vi ska försöka jobba efter våra principer och strukturer för att störa dem. Vi har jobbat med strukturen i omställningen en hel del och det har synts att vi är på rätt väg.

Vilka spelare ska man hålla koll på i Sundsvall?
– Hallenius hotar väldigt mycket på topp, dessutom är Suljevic spelskicklig. Sedan får man se hur de ställer upp, det är ju lite oklart.

LAGEN
HBK (prel.): Isak Pettersson – Jesper Westerberg, Fredrik Liverstam, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson – Marcus Mathisen, Aboubakar Keita – Gabriel Gudmundsson, Alexander Ruud Tveter, Sead Haksabanovic – Fredrik Olsson.

Gif Sundsvall (prel.): Tommy Naurin – David Myrestam, Eric Björkander, Noah Sonko Sundberg – Eric Larsson, Smajl Suljevic, Kristinn Steindorsson, Lars Gerson, Dennis Olsson – Linus Hallenius, Peter Wilson.

Våra huvudsponsorer