”Gyllene tårtspaden” till HBK

Lagom till Alla Hjärtans dag presenteras Halmstads BK och AIK som de föreningar som i elitfotbollen svarat för de bästa matcharrangemangen under 2016.

– Vad roligt! En fin och kul utmärkelse som ger oss ännu mer inspiration i vårt pågående arbete att ytterligare förbättra evenemangen vid våra hemmamatcher och då i högsta serien, säger Susanne Nilsson, klubbchef i HBK.

”Gyllene tårtspaden” är ett pris som utses av Svenska Fotbollförbundets match- och säkerhetsdelegater och innebär att klubbarna i sin respektive serier, Superettan och Allsvenskan, haft den bästa publikservicen och genomgående det bästa matcharrangemanget med betoning på ordning och reda samt naturligtvis atmosfär, glädje och attityd.

Priset har delats ut sedan 2006 för Allsvenskan och sedan 2008 för Superettan och är ett uppmuntringspris till de föreningar som genomför de bästa värdskapet för tävlingsfotboll på högsta nationella nivå. Det finns inga direkta kriterier för vad som är det ”bästa” evenemanget, utan det är delegaternas ”magkänsla” som avgör.
– Vi är glada och stolta över priset och kan redan nu utlova att vi har flera nyheter på gång inför årets seriestart, när det gäller ett förbättrat evenemang både sportsligt och ur publik synpunkt, lovar Susanne Nilsson.

HBK får ta emot priset i samband med seriepremiären på hemmaplan mot Östersund på Örjans vall den 1 april. OBS! Inget aprilskämt.

Text: Oh My

Våra huvudsponsorer