Damerna fortsätter på vinnarspåret mot SNFF

Under söndagen mötte HBK:s damer SNFF på ett soldränkt Skedalaheds IP, som inför matchen låg på tionde plats i tabellen, medan HBK fortsatt leder. Närmare 100 personer hade tagit sig till Skedalaheds IP, bland annat Jan Jönsson, HBK:s manager. Matchen slutade 7-0 till HBK.

I inledningen av matchen känns det inte riktigt som att HBK-tjejerna hade förstått att domaren blåst igång matchen. Första kvarten är det SNFF som skapar de farligaste chanserna. HBK var inte aggressiva nog och tog, tyvärr, inte kommandot i matchen.

HBK höjer sig dock successivt och kommer in i matchen så småningom. I 23e minuten gör HBK 1-0 genom Malin Lundberg, efter att Zara Jönsson stått för ett cirkusnummer i förarbetet, då hon klackar över en försvarare, tar med sig bollen och slår en väldigt vältimad boll in till Malin.

Efter ledningsmålet hittade HBK tillbaka till sitt spel som vi varit bortskämda med i tidigare matcher och gör ytterligare 4 mål inom loppet av 18 minuter. HBK har mycket boll och har fint tålamod i speluppbyggnaden. I paus står det alltså 5-0, och under vilan pratar tränare Alexandru om att oftare hitta in bakom SNFF:s mittfält.

Andra halvlek börjar, och redan efter 7 minuter gör HBK 6-0 genom Emma Sjögren. Ytterbacken tog sig in i straffområdet och avslutade efter ett grymt anfall där flertalet spelare var inblandade. Tränare Alexandru såg tendenser av det som han pratade om i paus, men SNFF ligger ganska lågt och gör det trångt. Utöver det såg värmen till att det var väldigt krävande för spelarna. Trots allt har HBK mycket boll och skapar en hel del lägen, men saknar det lilla sista. Linn Eskilsson avslutar målskyttet för matchen genom att göra 7-0 i den 80:e minuten, och sedan har HBK bud på några till, men lyckas inte hitta nätet.

HBK kontrollerar matchen från minut 15 och framåt. Zara Jönsson, Linn Eskilsson och Mergime Sulejmani utmärkte sig lite extra idag, men tränare Alexandru vill ändå lyfta fram hela laget, som alla gjorde en bra match!

HBK spelar sin nästa match den 22:a juni, när Torup/Rydö FF kommer till Halmstad Arena IP. Domaren blåser igång matchen klockan 18:00, så passa på att se HBK försöka förlänga sin obesegrade svit till elva matcher!

 

Snöstorps Nyhem FF - Halmstads BK 0-7 (0-5)
Målskyttar:
0-1 - Malin Lundberg (23')
0-2 - Linn Eskilsson (26')
0-3 - Emma Harrysson (32')
0-4 - Zara Jönsson (40')
0-5 - Zara Jönsson (41')
0-6 - Emma Sjögren (52')
0-7 - Linn Eskilsson (80')

Våra huvudsponsorer