Damerna fortsätter att vinna

HBK:s damer spelade igår kväll mot Tölö IF. Tölö, som i stor del bestod av ett F16-lag som i helgen vann Eskilscupen, och den damallsvenskmeriterade Sarah Mellouk. Tränare Alexandru Serban och tjejerna var beredda på att Tölö vill spela bra fotboll, vilket de också gjorde. De hade även ett högt försvarsspel och en aggressiv press som störde HBK:s speluppbyggnad matchen igenom.

Tölö inledde matchen bättre än HBK, och hade ett par halvchanser de första 10 minuterna. HBK skulle dock öppna upp målskyttet i matchen. I den tolfte minuten var Zara Jönsson framme, för den 35:e(!) gången denna säsong och satte 1-0. Assisten får Malin Lundberg, efter att Anna Clarberg återerövrat bollen högt upp på offensiv planhalva.

Efter målet har dock HBK allt för många bolltapp och Tölö är därför snäppet vassare fram till halvtidsvilan. I paus pratar Alexandru och laget om att inte stressa fram beslut och ha mer tålamod i speluppbyggnaden. 

När andra halvlek startar syntes en liten förändring till det bättre, men Tölö var fortsatt bra och HBK fortsatt lite mindre bra. HBK skapar några chanser, men Tölö skapade många farliga chanser. De har bland annat ett skott i stolpen, och flertalet frilägen som Emma Orrdal i HBK-målet snyggt räddade.

En kvart in i andra halvlek gör HBK ett trippelbyte, samt ett par förändringar på plan. Bland annat går mittbacken Alma Svensson upp som forward och Alina Almén kommer in som ytter. En stud senare kommer 2-0 genom just Alma Svensson efter ett snyggt inspel av Alina. Två riktigt bra byten med andra ord! 3-0 kom även det genom duon Alma och Alina, denna gång agerade Alma framspelare till Alina som, med yttersidan satte bollen i nättaket från kanten av straffområdet.

HBK vinner alltså tillslut med 3-0, men HBK är inte nöjda med prestationen och säger att de behöver höja sig ett snäpp, Alexandru rankar denna match som den näst sämsta på hela säsongen, där 1-1 mot Vessigebro i våras är den sämsta.

Alexandru avslutar dock med att ge . Louise Viberg och Emma Harrysson en eloge för en fin arbetsinsats och den stora viljan de visar. Alma Svensson gör även hon en riktigt bra andra halvlek, Zara Jönsson avslutar matchen på ett proffsigt sätt och sliter i försvarsspelet tills domaren blåser av och Alina Almén gör ett grymt bra inhopp! Han tackar även Emma Orrdal som räddade Tölös alla frilägen!

HBK - TÖLÖ IF 3-0 (1-0)
Målskyttar
Zara Jönsson 1-0
Alma Svensson 2-0
Alina Almén 3-0

Våra huvudsponsorer