HBK Futsal hemma igen efter lärorik cup

HBK Futsal har i helgen spelat en försäsongsturnering i Örebro. Med match fredag, lördag och söndag mot Tina FC Lidköping, Falcao FC och Örebro SK Futsal. Resultaten gick inte med de blåsvarta, som ändå har samlat på sig mycket lärdomar för att utvecklas framöver.

I första matchen mot Tina FC Lidköping fick gänget en tung start där motståndarna gjorde 1-0 redan efter 40 sekunder efter att bollen turligt studsat igenom HBK-försvaret. Successivt växte HBK in i matchen och lyckades bättre med sina överflyttningar i försvarsspelet och Markus ”Granen” Granelund kunde rättvist kvittera. 1-1 i halvtid.

I andra halvlek lyfte HBK sin press och skakade Lidköpingslaget och matchen stod och vägde, det skapades chanser åt båda håll och Daniel i HBK-målet fick göra några svettiga räddningar. Tina FC gjorde dock både 1-2 och 1-3, men ju längre matchen går skapade HBK mer och mer. 2-3 kom med 5 minuter kvar genom Emil Lövestedt som blivit frispelad av Raikan Jamal. Tina FC gjorde kort därefter 2-4 efter lite bristande fokus. HBK började då spela så kallat ”jokerspel” (utplockad målvakt). Marcus Granelund fick målvaktsrollen och hittade Emil Lövestedt till 3-4 med fyra minuter kvar. Sista minuterna är det ett enormt HBK-tryck, men laget kom inte närmre än en stolpträff i slutminuten.

På lördagen spelade laget match mot SFL-Falcao FC från Stockholm. En väldigt br genomförd match där gänget hade betydligt bättre tålamod än i fredagens match. Janagha Karimi kunde kontra in 1-0, men precis innan paus hinner gästerna kvittera för att sedan direkt i andra även ta ledningen. Spelet var fortsatt jämnt, men Falcao fick in även 1-3. HBK fortsatte dock och kunde hämta upp underläget och vända 1-3 till 4-3 efter mål av Janagha, Emil Lövestedt och Linus Tisell, det sistnämnda på en stenhård frispark. Falcao skulle dock lyckas kvittera och ta ledningen med två minuter kvar. Likt fredagen tog HBK chansen och spelade jokerspel igen, men mot det rutinerade stockholmsgänget gick det inte hela vägen och de kunde stänga matchen med två mål i öppen kasse till 4-7.

I HBK:s sista match för turneringen mötte de arrangörerna, Örebro SK som varit i SM-semifinal två år i rad. De skulle visa sig vara ett par nummer för stora och resultatet kunde tillslut skrivas till 1-13. HBK höll jämna steg i början, och hade under en period 1-1 efter att Alexander Tolic gjort mål. Örebro kunde göra 2-1 och därefter hade Linus Tisell ett bra skott som tyvär tog i underkanten av ribban. Örebro visade prov på en enorm effektivitet och kunde dra iväg till hela 1-6 i halvtidsvilan.

I andra halvlek fortsatte HBK att skapa några chanser, bland annat en stolpträff av Tolic. ÖSK spelade mycket jokerspel, vilket även sätter ett visst tryck på HBK. Under jokerspelet försvarade sig HBK bra, men gör några enkla misstag som Örebro utnyttjade till fullo.

HBK:s tränare, Per Lunnebjer säger såhär efter sista matchen:

- Lite sur avslutning att vi inte lyckas hålla ner siffrorna, men överlag har det varit en godkänd genomförd turnering. Vi har jobbat mycket med vårt spel och känt att vi gör framsteg. Vi såg på lördagens match att vi inte har jättelångt kvar till bottenlagen i SFL, men helt klart en bit upp till topplagen i Sverige, där vi har en del att lära. Men vi tar med oss en fantastiskt rolig helg där vi samlat på oss mycket lärdomar för att utvecklas framöver.

 

HBK Futsal har nu tre veckor till seriestart, men nästa match laget spelar är en träningsmatch mot nystartade Ängelholm Futsalklubb. Den 28:e oktober klockan 12:30 spelas den matchen i Andersbergshallen, som blir sista förberedelsen inför seriestarten mot Fågelfors den 4:e november i Högskolehallen.

Våra huvudsponsorer