5-2-förlust i Kalmar

Kalmar FF gjorde en stark andra halvlek när man lyckades göra fyra baljor och vända 1-2 i paus till seger med 5-2.
En ganska jämn inledning där första riktigt heta målchansen var Kalmars efter dryga 10 minuter. Hemmalaget i rött vann bollen högt och till slut kom läget för Dino Islamovic. Trots ett par skott kom bollen aldrig förbi blocken i HBK-försvaret.

Även nästa chans var Kalmars och då gjorde Simon Skrabb 1-0. HBK tappade bollen nära eget straffområde och Jacob Trenskow spelade fram Simon Skrabb som med en bredsidevolley placerade in ledningsmålet.

Drygt åtta minuter senare kvitterade HBK. Amir Al-Ammari hittade fram till Naeem Mohammed vars inlägg mot bortre stolpen hittade hela vägen fram till Viktor Granaths panna. Viktor nickade in bollen i mål.

Viktor Granath nickade in sitt andra mål i 35:e minuten. I stort sett samma position som förra målet. Jonathan Svedberg vann fint en andraboll utanför straffområdet. "Jonte" spelade till Naeem Mohammed som först letade för avslut men fick välja att passa Vinicius Nogueira som kom på kanten. "Vini" sköt och Viktor Granath nickade in returen.

Kalmar fick en frispark på offensiv planhalva minuterna senare. Andraboll hamnade hos Kevin Jensen som sköt från 25 meter. Ett bra skott som Tim Rönning styrde till en resultatlös hörna.

Jacob Trenskov i Kalmar var på många sätt inblandad när Kalmar anföll. Med några minuter kvar av första halvlek utmanade han in i HBK:s straffområde och avlossade vänsterdojan en decimeter eller två över ribban i bortre hörnet.

En dryg kvart in i andra halvlek kvitterade Kevin Jensen för Kalmar. En boll hamnade utanför straffområdet efter två nickdueller och Kevin Jensen gick på skott. Det var ingen kanonvolley utan det blev mer av en lobb in bakom Tim Rönning.

Bara minuter senare hade Kalmar fullbordat vändningen. Simon Skrabb kom till avslut ett snabbt anfall centralt av Kalmar och 3-2 till hemmalaget efter 62 spelade minuter.

HBK ökade trycket mot Kalmarmålet. Ett smånätt fint anfall i den 70:e minuten slutade med ett avslut av Jonathan Svedberg. Kändes som bollen var väldigt nära bortre stolpen. Strax därefter en straffsituation efter en kamp för Naeem Mohammed men domaren Glenn Nyberg friade. Det var inga protester direkt från HBK:arna.

4-2 till Kalmar i den 73:e minuten. Kalmar hade fått en frispark nere mot hörnflaggan. Melker Hallberg lyfte in bollen och Dino Islamovic var först på bollen och utökade KFF-ledningen.

HBK:s första byte var att Gisli Eyjolfsson ersatte Amir Al-Ammari efter 78 minuter. Ett par minuter senare kom Ingasson och Wiedesheim-Paul in för att ge energi sista delen av matchen.

En fin aktion av Rasmus Wiedesheim-Paul i den 85:e minuter när "Ralle" vände och utmanade samt kom till avslut inne i straffområdet. Bollen i nätmaskorna dock på fel sida stolpen.

HBK tappade boll på egen planhalva i den 88:e minuten. Kevin Jensen fångade upp bollen och han spelade fram Jonathan Ring som i ett friläge gjorde 5-2.

Kalmar FF - Halmstads BK, 5-2 (1-2)