Sviten är bruten - HBK-seger på bortaplan

Efter en ganska händelsefattig första halvlek tog HBK omedelbart tag i taktpinnen i andra halvlek, då Gabriel Gudmundsson tidigt gjorde 0-1. Ett resultat som stod sig matchen ut, och hoppet lever för HBK.
Örebro
Halmstads BK

0 - 1

Datum: 2017-10-20 19:00

Mål: 52' 0-1 Gabriel Gudmundsson

Byten: 92' Tryggvi Hrafn Haraldsson in, Gabriel Gudmundsson ut

Avbytare: Isak Pettersson, Adnan Kojic, Oscar Petersson, Nikolai Alho, Kosuke Kinoshita, Alexander Ruud Tveter

Varningar: 90' Alexander Berntsson, 92' Gabriel Gudmundsson

Domare: Kaspar Sjöberg, Malmö

Publik: 3 719 (Behrn Arena)

Startelva: Visa startelvan

HBK inledde med att skapa en halvchans redan efter någon minut. Det var islänningen Höskuldur Gunnlaugsson som fick en bra chans, men Lorentzson var först på bollen och kunde rensa undan. Även Svedberg var nära att skapa något farligt, efter Westerbergs inspel i minut 8.

Annars var den första halvleken relativt händelsefattig. Båda lagen var starka defensivt, och släppte inte till många chanser. Det var dock HBK som hade flest intentioner, och lite bättre spel. Örebro hade svårt att hålla i bollen, och gjorde flera missar i passningsspelet. Därför stod det 0-0 i paus.

HBK fick en drömöppning i den andra halvleken , då Gudmundsson efter bara några minuter kunde ta emot en passning från Keita, och sedan ta sig fram på egen hand och tillslut avlossa ett skott med vänstern som gick in i bortre hörnet. Jansson kastade sig åt rätt håll, men kunde inte stoppa 0-1.

Bortalaget fortsatte spela klokt och kom på flera anfallsräder i försök att utöka ledningen. Örebro däremot hade det fortsatt svårt med att få till ett eget spel. Mathisen hade ett bra skott mot slutet av halvleken, men Jansson räddade. Därefter var Mathisen en viktig kugge i eget straffområde, då han rensade undan två halvfarliga lägen till Örebro-hörnor.

Mot slutet fick Örebro ett par farliga frisparkslägen, men hemmalaget lyckades inte förvalta dem, och HBK kunde tillslut bryta den långvariga sviten utan vinst på bortaplan och ta hem en livsviktig seger i kampen om en kvalplats. Hoppet lever i alla fall ett tag till!

Nästa match är hemma mot AFC Eskilstuna, lördagen den 28 oktober.

Våra huvudsponsorer