Förlust borta mot MFF

HBK stod upp bra borta mot Malmö FF i den första halvleken. Men i den andra halvleken var MFF det starkare laget. Matchen slutade 2-0 till MFF.
Malmö FF
Halmstads BK

2 - 0

Datum: 2017-10-01 15:00

Mål: 56' 1-0 självmål, 84' 2-0 Markus Rosenberg

Byten: 65' Marcus Mathisen in, Aboubakar Keita ut,70' Kosuke Kinoshita in, Tryggvi Hrafn Haraldsson ut,82' Alexander Ruud Tveter in, Pontus Silfwer ut

Avbytare: Malkolm Nilsson, Jesper Westerberg, Oscar Petersson, Nikolai Alho

Domare: Mohammed Al-Hakim, Västerås

Publik: 18 189 (Swedbank Stadion)

Startelva: Visa startelvan

Matchen inleddes med att MFF hade mycket boll, och en handfull halvchanser, men HBK hängde med ganska bra. Rosenberg avlossade ett skott utanför i fjärde minuten och Lewickis skott några minuter senare täcktes undan av HBK.

Rosenberg hade en bra nick, som gick över Isak Pettersons ribba i 14:e minuten. Därefter kom HBK lite bättre in i matchen, och hade mer spel än tidigare. Men MFF fortsatte ändå skapa chanser, och Isak fick göra en riktigt fin räddning efter 24 minuters spel. Även Strandberg hade en riktigt het målchans, då han fick till ett skott från nära håll, men Isak Petterssons målvaktsspel i första halvlek gjorde att inget MFF-skott gick igenom. Bästa målchansen i den första halvleken stod Rakip för, som var framme och hotade flera gånger, och Isak gjorde en riktig tv-räddning ut till en resultatlös hörna.

HBK:s bästa chans kom på övertid, då Höskuldur fick ta en offensiv frispark. Bollen gick en liten bit över Dahlins ribba, och den första halvleken slutade 0-0.

Men i den andra halvleken fick MFF till det lite bättre, och det kändes som att det var ett MFF-mål i luften en stund innan ledningsmålet kom. 1-0 till MFF kom i 55:e minuten. Rakip låg bakom målet, men bollen styrdes in i mål av en HBK-försvarare, vilket ställde Isak i målet.

HBK hade svårt att hålla i bollen och MFF kunde därför fortsätta skapa chanser för att utöka ledningen, bland annat ett skott som tog i stolpen. Och ett 2-0-mål kom genom den förre HBK-spelaren Rosenberg, på en omställning.

HBK hade en bra chans till reducering, men Höggis nick gick precis utanför ena stolpen, och matchen slutade 2-0 till ett Malmö som hade mer skärpa i sista tredjedelen.

Våra huvudsponsorer