Krigarinsats bäddade för HBK-seger mot IFK Norrköping

En riktig krigarinsats i första halvlek bäddade för en 2-1-seger för HBK i den tuffa hemmamatchen mot IFK Norrköping.
Halmstads BK
IFK Norrköping

2 - 1

Datum: 2017-09-23 14:00

Mål: 40' 1-0 Alexander Berntsson, 51' 2-0 Tryggvi Hrafn Haraldsson, 88' 2-1 Linus Wahlqvist

Byten: 78' Adnan Kojic in, Jonathan Svedberg ut,91' Rasmus Wiedesheim-Paul in, Tryggvi Hrafn Haraldsson ut,93' Oscar Petersson in, Gabriel Gudmundsson ut

Avbytare: Malkolm Nilsson, Nikolai Alho, Kosuke Kinoshita, Alexander Ruud Tveter

Varningar: 35' Höskuldur Gunnlaugsson, 70' Pontus Silfwer, 75' Tryggvi Hrafn Haraldsson

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna

Publik: 5 398 (Örjans vall)

Startelva: Visa startelvan

HBK byggde vidare på de positiva delarna från matchen mot Kalmar och stod för en riktigt bra insats på Örjans vall när topplaget IFK Norrköping kom på besök.

HBK hade en riktigt het målchans efter 22 minuters spel när Tryggvi skickade in ett inlägg som Bengtsson mötte inne i straffområdet, men Mitov Nilsson i IFK-målet räddade i sista sekunden, och Gudni Fjóluson nickade hem returen till IFK-målvakten.

Några minuter senare kom nästa HBK-chans när Höggi spelade fram till Gabbe på högerkanten och Silfwers nick gick utanför.

IFK hade också en farlig chans, men bollen rensades ut till en hörna som inte resulterade något mål.

Istället var det HBK som fick en farlig frispark utanför ena straffområdeshörnet och Höggi fick en kanonträff som nickades i mål av Berntsson och 1-0 var ett faktum, med bara några minuter kvar av den första halvleken.

Den andra halvleken inleddes på bästa möjliga sätt av HBK. Först var Tryggvi otroligt nära att trycka in Höggis inlägg i mål, men Mitov Nilsson gjorde en riktig målvaktsparad. Men i nästa anfall tog Tryggvi revansch på sig själv när han tryckte in 2-0, snyggt assisterad av grovjobbaren Keita.

Med ungefär tio minuter kvar av matchen gjorde Isak två svettiga räddningar när IFK Norrköping tryckte på för reducering. Och en reducering kom efter en frispark genom Linus Wahlqvist med bara några minuter kvar av ordinarie tid.

Men mer mål blev det inte, och HBK lyckades vinna med 2-1.

– Vi får en reducering emot oss, men vi reder ut det. Vi har sex egna killar från akademin som startar matchen, och två till som gör allsvensk debut när de byts in. Det är jäkligt kul att vara huvudtränare med en sådan akademi, säger Igor Krulj efter matchen.

Våra huvudsponsorer