Sent mål fick HBK på fall

Efter en lovande första halvlek, där HBK tog ledningen på straff, vände IFK Göteborg och vann tillslut med 1-2.
Halmstads BK
IFK Göteborg

1 - 2

Datum: 2017-10-14 14:00

Mål: 25' 1-0 Pontus Silfwer, 53' 1-1 August Erlingmark, 89' 1-2 Mikael Boman

Byten: 70' Nikolai Alho in, Tryggvi Hrafn Haraldsson ut,71' Marcus Mathisen in, Alexander Berntsson ut,84' Kosuke Kinoshita in, Pontus Silfwer ut

Avbytare: Isak Pettersson, Adnan Kojic, Alexander Ruud Tveter, Jesper Westerberg

Domare: Johan Hamlin, Bro

Publik: 4 307 (Örjans vall)

Startelva: Visa startelvan

Den första halvleken startade chansfattigt och spelet på plan var ganska jämnt. Men efter ungefär 25 minuter började HBK ta för sig allt mer, och när Haraldsson blev fälld av IFK-målvakten Pontus Dahlberg blåste domaren Hamlin straff till HBK.

HBK:s första straff för säsongen slogs av Pontus Silfwer, och han gjorde inga större misstag från straffpunkten. Nätet bakom Dahlberg rasslade till och 1-0 till hemmalaget var ett faktum. Därefter började HBK så smått ta över spelet, och IFK Göteborg såg lite ängsliga ut i försvarsspelet.

Men framåt hade bortalaget ett par målchanser innan halvtid. Bland annat hade Boo Wiklander ett bra läge efter 36 minuters spel, men Malkolm Nilsson i HBK:s mål stod för en fin räddning. HBK hade ett läge att utöka ledningen, vid ett finfint frisparksläge strax utanför straffområdet, rakt framifrån. Men HBK-målskytten Silfwer fick bollen precis över Dahlbergs ribba.

Första halvlek slutade 1-0 till HBK och HBK hade ett övertag, både på plan och i målprotokollet. Men i andra halvlek kom IFK ut med mer energi, och kvitterade redan i 53:e minuten, då Erlingmark tryckte in en retur från HBK-försvaret.

Därefter pendlade matchen chansmässigt lite fram och tillbaka – HBK kom till halvlägen på kontringar, men det var IFK som ville mer. HBK hade visserligen en boll i mål, som blåstes av för offside, men annars var andra halvleken IFK Göteborgs.

Och tillslut fick IFK utdelning på sin kavalkad av avslut mot Malkolm i HBK-målet. Mikael Boman tryckte in 1-2 på en kontring, assisterad av nyinbytte Adekugbe.

– Första halvlek hotar vi med ett djupledsspel som är rätt bra, vi kommer fram i första tredjedelen med både Gabbe och Tryggvi, men är lite uddlösa. Det räcker inte riktigt idag, säger Igor Krulj efter matchen.

Det är nu åtta poäng upp till kvalplatsen med tre matcher kvar att spela, och Jönköping Södra som befinner sig där har dessutom en match mindre spelad än HBK.

– Det är en nästintill omöjlig uppgift att reda ut, men det är tre matcher kvar och vi kommer fortsätta vara professionella, säger Igor Krulj.

Våra huvudsponsorer