Seger borta mot Hammarby

Hammarby gjorde visserligen matchens första mål, men sen vaknade HBK till liv på riktigt. Två fint slagna hörnor av Gunnlaugsson resulterade i två nickmål, och Haraldsson stod för ett snyggt solonummer när han punkterade matchen och gjorde 1-3.
Hammarby
Halmstads BK

1 - 3

Datum: 2017-11-05 15:00

Mål: 12' 1-0 Muamer Tankovic, 26' 1-1 Aboubakar Keita, 71' 1-2 Marcus Mathisen, 85' 1-3 Tryggvi Hrafn Haraldsson

Byten: 38' Tryggvi Hrafn Haraldsson in, Gabriel Gudmundsson ut,72' Oscar Petersson in, Jonathan Svedberg ut,85' Kosuke Kinoshita in, Höskuldur Gunnlaugsson ut

Avbytare: Isak Pettersson, Adnan Kojic, Nikolai Alho, Alexander Ruud Tveter

Domare: Johan Hamlin, Bro

Publik: 20 070 (Tele2 Arena)

Startelva: Visa startelvan

– Njut av matchen, njut av Allsvenskan, för vi ska tillbaka.

Med de orden kickade Igor Krulj igång matchen borta mot Hammarby.

Det var dock Hammarby som inledde matchen bäst. I den tolfte minuten fick Solheim till en riktigt fin passning mot Tankovic som gjorde 1-0 bakom Malkolm Nilsson i HBK-målet.

Men matchen var inte slut där. HBK förvaltade en hörna på bästa sätt – Höskuldur Gunnlaugsson levererade en perfekt boll, och födelsedagsbarnet Keita nickade in kvitteringen.

Gabriel Gudmundsson fick en smäll i den nionde minuten, och tvingades utgå efter 38 minuters spel, med en liten stukning. In kom istället Haraldsson, som med mycket spring i benen bidrog till att HBK så småningom kunde vinna mot Hammarby.

Efter ungefär 60 minuters spel bestämde sig Hammarbys tränare för att röra om i grytan ordentligt. Ett trippelbyte verkställdes, men det visade sig sedan bli förödande då Sævarsson fick utgå, skadad, åtta minuter senare. Hammarby fick därmed spela de sista 20 minuterna med en man mindre på plan.

Och med en man mer på plan kunde HBK kliva fram och avgöra matchen. Först kom 1-2, efter att Mathisen nickat in Gunnlaugssons hörna. Och sen kom 1-3, efter att Haraldsson, helt på egen hand, tagit sig fram på vänsterkanten och tjusigt avslutade med en chipp över Wiland i Hammarbymålet.

HBK var nära ytterligare mål, den farligaste chansen hade Kinoshita på stopptid – men Wiland stod för en fin räddning, innan domare Hamlin satte visslan i munnen och blåste av matchen.

1-3 mot Hammarby blev andra raka bortasegern, och en fin säsongsavslutning för klubben.

Våra huvudsponsorer