1920-1929

1920
Första DM-tecknet erövrades. Falkenbergs IF besegrades i finalen med 4-0. Nu var det boxningen tur att introduceras.

1921
Ny DM-seger, den här gången mot Halmia i finalen. Man vann också Hallandspostens pokal efter 5-0 mot Halmstads IF. Skyttekung var Pelle Ericsson. En kvinnlig avdelning bildades i gymnastiksektionen som nu hade 100-talet medlemmar.

1922
Bernhard Aronssons vandringspris erövrades för första gången efter seger mot Halmia. HBK vann också triangelturneringar i Jönköping, Malmö, Ängelholm. Förlust dock i DM-finalen mot Varberg

1923
Seger i Hallandsserien innebar avancemang till Sydsvenskan.

1924
Där blev det en tredje plats efter Varbergs GIF och Malmö FF. HBK inledde sitt internationella utbyte med matcher mot österrikiska Rüdolfshügel och danska B 03.

1925
En andra plats i Sydsvenskan och seger i DM. Pelle Ericsson, skyttekungen, gjorde sex mål när HBK besegrade Malmö FF med 7-1.

1926
Ett märkesår för klubben. Seger i Sydsvenskan innebar allsvenskt kval. Elfsborg vann dock de tre matcherna med 2-1.

1927
Inget bra år, mycket skador innebar att man använde sig av 32 spelare. Tredje plats blev det till slut i Sydsvenskan. Placering dock före Malmö FF.

1928
Klubben engagerade Henning Helgesson som amatörtränare under en kortare tid. Man kom därför bättre förberedd till nya div II södra som bjöd på hårdare konkurrens än gamla Sydsvenskan. Örjans vall valdes bara till näst bästa arena. Anledningen till detta var att varmdusch saknades.

1929
Jubileumsåret firades med en match mot Köln på Örjans vall. 1 600 mötte upp i ösregnet och såg tyskarna vinna med 5-2. HBK blev trea i serien efter en hård kamp om seriesegern med Stattena och Redbergslid. Men det blev seger mot allsvenska IFK Göteborg med 3-2.