1914-1919

1914
Den 6 mars beviljades Halmstads BK inträde i Riksidrottsförbundet. Första matchen spelades söndag 10 maj 1914 mot Falkenbergs IK och slutade med förlust, 0-2.

1915
HBK spelade i pokalserien, en lokal företeelse med Halmia och Halmstads Kamraterna som motståndare. HBK blev sist med två poäng och 5-16 i målskillnad.

1916
Samma placering i serien och lika många poäng som året före. Bra gjort med tanke på att man bara gjorde ett mål. Föreningens första statyett erövrades när man slog Engelholms IF.

1917
HBK besegrade Halmstads Kamraterna två gånger om och blev tvåa i serien efter Halmia. Samma togs allmän idrott upp på programmet.

1918
För första gången gick HBK till final i DM. Förlust mot Halmia med 1-2. Gymnastik ny verksamhet.

1919
Halmia besegrades för första gången i serien. Gustav "Pytt" Söderholm vann skytteligan efter bl a hattrick mot Halmia. Simningen gjorde entré.