”Vi trivs att spela inför HBK-publiken”

Det är stor skillnad mellan att spela hemma respektive borta. Mycket är publikens förtjänst. ”Det är en stor skillnad om 10.000 är emot dig eller med dig”, konstaterar HBK:s lagkapten Fredrik Liverstam.

”Publiken är väldigt betydelsefull för oss. Det är för publiken och klubbmärket som vi spelar. Desto mer folk det är på läktarna, desto bättre blir vi”, säger Liverstam som har varit HBK:s lagkapten i tre säsonger. Det är hemma på Örjans vall som han och lagkamraterna trivs bäst.
– Vi trivs att spela inför HBK-publiken. När det är stämningen på läktaren får man lite tändning gratis. I slutet av dagen är alla professionella, men en bra inramning gör mycket.

Örjans vall är dessutom bättre än någonsin denna säsong eftersom den är ombyggd på många sätt. För spelarnas del märks det mest genom nya faciliteter som gym och samlingslokal.
– Man vill ha en fin arbetsplats att trivas på. Det gör vi verkligen på Örjans vall och efter ombyggnationen så öppnar det för att vi ska kunna få ytor att samlas och hänga på, kanske äta efter träningen för att lära känna varandra även utanför planen. På planen blir det annars mest fotbollssnack.

Som lagkapten är det Fredrik Liverstam som ofta peppar lagkamraterna och möter fans och sponsorer. Han tycker själv att han har tagit ett kliv efter att han fick lagkaptensbindeln, även om det har varit en successiv process.
– Det var nytt första och andra året. Nu tycker jag att jag är varm i kläderna. Jag sa till mig själv, och till Janne, att jag inte ville förändra mig själv radikalt bara för att jag blev kapten. Jag ville låta mig slussas in i det och har fått förtroende från ledarstaben att göra det.

Apropå ledarstaben, hur märks det att den har förstärkts med två nya krafter?
– Janne och Andreas har haft fullt upp på skrivbordet också, inte bara full upp på planen. Det märks nu att det har blivit en ökad tillgänglighet, vilket vi spelare upplever som positivt.

När du tänker på första matchen mot Östersund, vad drömmer du om?
– Premiärmatcher är alltid speciella och det är en känsla av att året startar på riktigt. Just nu har jag bara positiva bilder inför matchen och jag hoppas att det kommer mycket folk!

Våra huvudsponsorer