U21 missar finalspel i U21-allsvenskan

På ett höstkyligt Sannarps konstgräs kunde inte U21-laget upprepa storvinsten från förra veckan i Åtvidaberg. Förutsättningarna inför matchen var att det krävdes seger med tvåsiffrigt för att sätta press på Djurgården inför deras sista match mot Åtvidaberg om en vecka.

På ett höstkyligt Sannarps konstgräs kunde inte U21 laget upprepa storvinsten från förra veckan i Åtvidaberg. Förutsättningarna inför matchen var att det krävdes seger med tvåsiffrigt för att sätta press på Djurgården inför deras sista match mot Åtvidaberg om en vecka.

HBK fick straff efter redan nio minuter, och kanske var det här som det visade sig att det inte var HBK:s eftermiddag. Kosuke Kinoshita tog hand om straffsparken, men Strömgren i Åtvid-kassen räddade.

HBK fortsatte att dominera mot ett lågt spelande Åtvidaberg, men effektiviteten var inte tillräckligt bra i varken sistapassningen eller avsluten.

Åtvidaberg kunde istället kontra in 1-0 si slutet av första halvlek genom Daniel Arnesson som kom runt på högerkanten som placerade in bollen i Isak Petterssons högra stolprot.

HBK skulle få ännu en straff i inledningen av den andra halvleken. Alexander Ruud Tveter straffskytt, men Strömgren i Åtvidaberg blev återigen straffräddare.

Det skulle till en tredje straff innan HBK kunde kvittera. Oscar Petersson slog in 1-1 i den 82:a minuten. 1-1 blev också slutresultatet.

Lagledaren för U21, Alf Petersson säger såhär efter matchen:

"Surt att vi inte kunde avsluta med en seger o sätta press på Djurgården o deras avslutnings match mot Åtvidaberg. Men vi ska ändå vara stolta över säsongen då vi använt över 50 spelare i 20 matcher. Det gäller att hitta en god balans mellan kontinuitet o förnyelse och i det arbetet gör vår akademi ett fantastisk jobb."

HBK – Åtvidabergs FF 1-1 (0-1)
Isak Pettersson
Adnan Kojic, Herman Johansson, Isac Larsson
Nikolai Alho, Axel Bergren, Oskar Petersson, Emil Tot Wikström, Tryggvi Hrafn Haraldsson (ut 67’)
Kosuke Kinoshita (ut 59’), Alexander Ruud Tveter

Jacob Olsson
Taylor Silverholt
Oskar Berggren
Edvin Kurtulus
Emil Jönsson
Rasmus Wiedesheim-Paul (in 67’)
Isac Harrysson (in 59’)

Våra huvudsponsorer