U19 vidare i Herr-DM

HBK starkast i förlängningen

I fredags var det seriepremiär för U19 (0-2 mot Göteborg), i måndags var det U21-match (1-1 Häcken) så när det på tisdagskvällen vankades sextondelsfinal i Senior-DM så vaskade Johan Bergström om ordentligt i startuppställningen och nio (9) nya ansikten fick starta matchen om man jämför med matchen mot IFK. - Vi har en stor och bred trupp och för några av killarna var det första startmatchen på flera veckor så med tanke på det så är vi såklart nöjda med att slå ut ett duktigt och topptippat division fyra-lag som Astrio säger Bergström efter matchen.

Matchen började i ett högt tempo och både Astrio och HBK hade målchanser, BKA närmast med ett ribbskott. 0-0 blev dock paussiffrorna men i andra halvlek visade sig släkten vara värst då gamle HBK-spelaren Eddie Andersson visade att målsinnet sitter kvar och gjorde 1-0 till söndrumslaget. På tal om gamla HBK:are så innehöll Astrios startelva fler HBK-bekantingar, Viktor Kristiansson i mål, Jonatan Alvérus och Tom Stenberg på mitten och nämnde Eddie Andersson på topp.

- Alla fyra gjorde väldigt bra ifrån sig och det är mycket roligt att se att våra gamla U19-killar tillför lokalfotbollen så mycket kvalitet och att de väljer att fortsätta spela fotboll efter sin tid hos oss säger Akademichef Robert Nordström som ju tidigare haft nöjet att träna dessa spelare i HBK.

Med en kvart kvar så lyckades HBK kvittera och det var inbytta slitvargen Axel Berggren som efter hörna tryckte in 1-1 och matchen fick avgöras efter förlängning.

Här tog HBK över spelmässigt även om Astrio var väldigt vassa i sitt kontringsspel och HBK-målvakten Emil Jönsson fick göra en mycket bra match för att freda ettan. 2-1 kom bara några minuter in i förlängningen då också inbytta Isac Harrysson nätade. 3-1 kom ytterligare några minuter senare och den här gången var det inbytta Emil Tot Wikström som med ett tekniskt bravurnummer lppte förbi tre Astriospelare och stänkte in 3-1 i Kristiansson ena kryss och matchen var avgjord.

Nytt publikrekord för året på cirka 300 åskådare och det förtjänade den välspelade matchen. Fem minuter efter 3-1 så gick dock Radio Halland ut med att det var långa köer på Tylösandsvägen...

HBK-publiken som stannade kvar och de trogna Astrio-ultras som hoppades på en vändning fick se en avslutande kvart där HBK ägde bollen men inte skapade så mycket medan Astrio mycket väl kunde fått in en reducering och gjort matchen spännande igen men siffrorna stannade vid 3-1 till det unga HBK-gardet och en plats bland de 16 som nu är kvar i Senior-DM.

- Konkurrensen är hård i truppen och nu fick vi möjlighet att ge de spelare som inte fått så många minuter på sistone speltid så det var jättebra säger Bergström efter de 120 minuterna.

-Astrio var duktiga och väldigt motiverade så det var en riktigt bra fotbollsmatch för våra spelare att få under bältet säger assisterande tränaren Daniel Kaplinskioch ger målvakten Emil Jönsson dagens guldstjärna.

HBK U19 - BK Astrio A  3-1 (0-0, 1-1)

0-1 (63) Eddie Andersson. 1-1 (78) Axel Berggren, 2-1 (93) Isac Harrysson, 3-1 (98) Emil Tot Wikström.

Laget: Emil Jönsson - Victor Ivarsson, Kosovar Sulejmani (65), Alfons Andersson, Nils Hedström - Hampus Svedin (70), Anton Edström (105), Oscar Berggren (91), Linus Morken (70) - Gjenis Zeqiri (70), Felix Johansson. Avbytare: Axel Berggren (65), Emil Tot Wikström (70), Oliver Bryneus (70), Isac Harrysson (70), Oscar Petersson (91).

 

Våra huvudsponsorer