Vinst för U17 med 4-0 mot Varbergs BoIS

Flera av HBK:s ledare fick på söndagsmorgonen åka till Sannarps IP för att hjälpas åt att göra de två snölagda konstgräsplanerna speldugliga.

Det här tycker nog de flesta är en kommunal angelägenhet men på helger så arbetar inte vaktmästarna på Sannarp/Örjans vall.

Morgan Ljungkvist som till vardags är tränare både i U17 och U14 var på plats på morgonen. - Vi lånade de två minibussarna HBK har och fick med släp undan snön på de båda planerna. Malmö FF kom upp med tre lag och HBK kunde genomföra de tänkta matcherna mot MFF och även U17 som spelade 12.00 kunde genomföra kampen mot Varbergs BoIS U17 och vann den matchen med 4-0 efter 1-0 i paus.

-  Vi är nöjda med killarnas genomförande av matchen säger Robert Nordström. - Vi håller nollan genom att klara av att koncentrera oss i försvarsspelet i nittio minuter och jag tror knappt att Max i målet hade mer än ett läge att reda ut och framåt spelade vi stundtals väldigt bra med ett varierat djup och breddspel som speciellt i andra halvlek ledde till många fina målchanser.

I första halvlek gjorde Jonthan Wadensten enda målet med en fin bredsida förbi BoIS-målvakten. I andra halvlek stångade Eric Svensson in 2-0 efter fin hörna av André Rydermark.

Mohammad Alshalkadi chippade snyggt in 3-0 med sin vänsterfot och 4-0 kom efter ett lysande anfall där till slut Johan Gudmundsson spelade fram bollen till Wadensten som gjorde sitt andra mål för dagen.

- Vi kan bli lite bättre på att utnyttja våra målchanser annars var det mycket som var bra idag avslutar en nöjd Tony Andersson i HBK-lägret.

Nästa match är det danskt motstånd igen för U17 då man möter Ålborg på söndag den 11/2 klockan 10.30 i Serneke i Göteborg.

HBK U17 - Varbergs BoIS U17 4-0 (1-0)

Jonathan Wadensten 2, Eric Svensson, Mohammad Alshalkadi.

Laget: Max Jonsson - Andre Rydermark, Eric Svensson (65), Taulant Peci (20), Marcus Mori - Lion Ademi (56), Nils Thelander, Alex Jacobsson, Mohammad Alshalkadi - Jonathan Wadensten, Johan Gudmundsson. Avbytare: Victor Håkansson (20), Oscar Murro (56), Max Friberg (65).

Våra huvudsponsorer