Tung förlust borta mot Sundsvall

Efter en mållös första halvlek åkte HBK på en kalldusch i inledningen av andra, då Sundsvall tog ledningen med 1-0. Ett resultat som sedan stod sig matchen ut.

Sundsvall inledde klart bäst, och hade greppet om spelet den första kvarten. Hemmalaget skapade ett par halvchanser, bland annat genom Sigurdsson efter bara några minuters spel, och genom Rajalakso några minuter senare.

Men HBK lyckades hålla undan för Sundsvalls tryck, och jämnade ut spelet efter 20 minuters spel. Alho kom på en riktigt bra omställning och sköt några decimeter utanför Naurins stolpe efter 26 minuters spel. Med fem minuter kvar av första halvlek fick Westerberg till ett fint inlägg, och hade Olsson fått en tå på den bollen hade det med största sannolikhet stått 0-1 på resultattavlan. Samme Olsson fick till ett fint skott i 45:e minuten, som Naurin tippade i stolpen och ut.

Sundsvall inledde den andra halvleken med ett mål efter bara fem minuters spel. Eric Larsson lyckades lirka in bollen bakom en i övrigt stabil Isak Pettersson efter att det varit lite kalabalik i HBK:s straffområde.

Och 1-0 stod sig sedan matchen ut. Igor Krulj försökte vässa HBK:s offensiv genom ett par byten, men Halmstad fick inte riktigt till något tryck. Närmast i andra halvlek var Mathisen, som skickade iväg ett skott i 88:e minuten som Naurin fick rädda till hörna.

Det blev en tung förlust för HBK på bortaplan, men laget klamrar sig fortfarande kvar på en kvalplats, eftersom Kalmar föll mot AFC. Det tajtar dock till sig i botten, AFC har sju poäng och både Kalmar och HBK åtta, när halva säsongen är spelad.

 

Våra huvudsponsorer