Tuff premiärmatch för HBK Futsal

HBK Futsal har dragit på sig det blåsvarta matchstället för första gången. FC Rosengård stod för motståndet – och efter en riktig superstart för motståndarna så slutade matchen i förlust.

Matchen började med ett högt tempo, Rosengård pressade intensivt redan från första sekund, och det skulle få utdelning. HBK tappade boll och Rosengård kunde kontra in 0-1 bakom Ahmad i HBK-målet. Det tog inte lång tid innan Rosengård utökade sin ledning, ett bra anfall där de hittade en sidledspassning som gav öppet mål och 0-2 på resultattavlan.

HBK fick verkligen inte den starten de hade önskat, bara en minut senare gjorde Rosengård 0-3. Målet var likt det första, HBK tappade boll långt ner i banan och Rosengård gjorde inga misstag i kontringen som följde efter.

0-4 och 1-4 kom direkt efter varandra. Rosengård började med att avsluta ett bra anfall med en passning snett inåt i banan som efter lite trassel på mållinjen hittade nätmaskorna. 30 sekunder senare fick HBK en inspark högt upp i banan. Bollen slogs in centralt och Filip Larsson klackade in bollen snyggt. Ett historiskt första mål för HBK Futsal! När domaren blåste igång spelet efter Filips mål hade det gått lite drygt åtta minuter, en väldigt händelserik inledning alltså.

Därefter jämnade matchen ut sig och nästa mål skulle vänta till slutsekunderna av första halvlek. Daniel Radovanovic, som vunnit SM-guld med HBK:s U19-lag 2012, tog sig ut på en väldigt lyckad soloräd ner längs högerkanten och levererade ett bra inspel till en frispelad Robert Lundström som inte gjorde några misstag. 2-4 i halvtidsvilan.

Andra halvleken drog igång i ett lite lugnare tempo, HBK gjorde även ett målvaktsbyte i halvtidsvilan, Esmail Mercheltani in istället för Ahmad Reza Jafari. HBK tog sig in i matchen mer och mer, och hotade Rosengård oftare i andra halvlek, som drog på sig ett par frisparkar. Daniel Radovanovic hade ett bra försök på frispark, som Rosengårds målvakt styrde ut till hörna.

Rosengård skulle dock göra första målet även i andra halvlek. Efter en långboll ner mot högra hörnet nickades bollen in centralt och oturligt nog kom André Johansson högst på bollen. I ett försök att få bort bollen gick den istället över Esmail och in i mål till 2-5. Därefter gjorde Rosengård 2-6, Jfri Slaouti gjorde sitt tredje mål för dagen när han tog fart från mittplan, drev framåt och pricksköt 2-6 bakom Esmail.

Därefter tog HBK över matchen mer, Rosengård hade tvingats till flertalet frisparkar under andra halvlek, och med drygt 4 minuter kvar av matchen kom även den sjätte frisparken för halvleken. 10-metersstraffen som blir efter att ett lag dragit på sig 6 frisparkar i en halvlek tog Filip Larsson hand om, och han gjorde inga misstag. Stenhårt och välplacerat i målvaktens högra stolprot till 3-6.

Det blev även slutresultatet, inte den start som HBK hade önskat. Efter att ha blivit tagna på sängen i de inledande 10 minuterna orkade de inte komma ikapp, även om matchen jämnade ut sig vartefter matchen pågick. 

- Första 10 minuterna är vi inte alls med och det känns väldigt nervöst, där det också syntes tydligt att Rosengård har varit igång längre för säsongen. Det var lite väntat då vi hade många nya in i laget men efter hand tycker jag vi växte in i matchen och andra halvan spelar vi jämnt. Så bortsett från chockstarten tycker jag det är en godkänd insats, vi har en del kvar att jobba på i vårt försvarsspel men det fanns även många bra sekvenser som vi kan jobba vidare på, säger Per Lunnebjer, tränare i HBK Futsal efter matchen.

HBK Futsal - FC Rosengård 3-6 (2-4)
Mål
0-1 (1:08)
0-2 (2:21)
0-3 (3:10)
0-4 (7:01)
1-4 Filip Larsson (7:31)
2-4 Robert Lundström (19:40)
2-5 (28:04)
2-6 (31:05)
3-6 Filip Larsson (35:43)

Våra huvudsponsorer