Träningsmatch mot Kalmar FF

Dags för nästa stora kraftmätning då HBK möter Kalmar FF i Gulfågel-land kl 16 i eftermiddag. Hbk.se når tränaren Janne Jönsson i bussen när kortegen från Halmstad precis har passerat Ljungby.

Matchen mot kompetenta Kalmar FF är ännu en bricka i förberedelserna inför Svenska Cupen som drar igång till helgen med match mot Vänersborg borta.
– Svenska Cupen som känns viktigt för oss och Kalmar FF är en stark motståndare som vi har stor respekt för. I mitt tycke är Rasmus Elm den bästa spelaren i Allsvenskan när han är kurant, kommenterar Janne.

Den senaste tiden har HBK tränat relativt hårt och fokuserat successivt mer och mer på anfallsspelet, från att initialt har fokuserat mest på försvaret.
– Vi vill uppträda solitt i försvarsspelet och utifrån det bygga anfallsspelet. I senaste halvleken mot Östersund skapade vi väldigt mycket framåt och det vill jag förstås se även mot Kalmar. Men att hålla ihop laget är en förutsättning för bra försvarsspelet och därmed anfallsspel. Vi vill vara kompakta och vill inte att laget ska bli utdraget. Alla elva ska vara med och försvara och alla elva ska vilka delta när vi går framåt, berättar Janne och avslöjar sin inspiration när det kommer till spelsätt – Atletico Madrid.
– Det är bra att ha förebilder även om Madrid är lite före oss, det inser jag. Men de har en aggressivitet och en kompakthet som jag tycker är tilltalande. Så försöker vi spela i HBK också. Successivt har det blivit bättre och jag tycker att det märks stor skillnad mot Superettan. Vi vill vara ännu tydligare än förra året.

Under matcherna i Barcelona fick 19 av 22 spelare möjlighet att starta någon match, vilket såklart indikerar den skarpa konkurrens som råder i dagens HBK.
– Det är många som aspirerar på att starta. Vi har sedan tidigare bestämt att målvakterna kör varannan match ett tag till och i varje lagdel finns jämna spelare som konkurrerar.

Bland ytterbackarna har tre spelare fått liknande mängd speltid hittills, men det blir Jesper Westerberg och Andreas Bengtsson som startar i eftermiddag. Liknande situation återfinns bland mittbackarna där det denna gång blir Fredrik Liverstam och Alexander Berntsson som startar. På mittfältet startar Nikolai Alho och Sead Haksabanovic på respektive kant. Och på mitten startar Ivo Pekalski och Rebin Asaad. I anfallet startar Alexander Ruud Tveter och Fredrik Olsson som får möjlighet att spela ihop sig inför Svenska Cupen eftersom japanske ”Koske” troligen inte hinner bli spelklar till dess.

Vad hoppas då Janne få se av sina mannar i eftermiddag?
– Det viktiga är att vi fortsätter hänga samman på ett bra sätt, både mentalt och på ute planen. Håller vi ihop så är det lätt att strida tillsammans. Är vi med prestationsmässigt så räcker det för mig, jag hakar inte upp mig så mycket på resultatet i sig. Prestationen är det intressanta.

Text: Oh My

Fakta
Barometern direktsänder matchen och det är en flerkameraproduktion med repriser och kommentatorer.
Matchen går att köpa här: http://www.barometern.se/live/
Sändningen börjar 10 minuter innan match, alltså kl. 15.50

 

Våra huvudsponsorer