Tidig julklapp – Sead stannar

Julafton kom tidigt i år – innan snön, tomten och dopp i grytan. En av HBK:s största talanger på många år har valt att teckna ett långt kontrakt med HBK, trots propåer från utländska klubbar.

Sead Haksabanovic har varit en av HBK:s bästa spelare under säsongen. Han är bara 17 år men, har redan gjort allsvensk debut. Under året i Superettan har han tagit stora kliv och proffsklubbarna har haft ögonen på honom. Det har pratats om Inter och han har tidigare varit och testat i Manchester United, men närmast att få signaturen på ett kontrakt var Club Brügge från Belgien.

Det blev dock inte klivet ut i Europa (ännu) utan istället ett kontrakt med HBK. Det är förstås roligt för alla HBK:are och ett kvitto på ambitionsnivån inför kommande säsong i Allsvenskan.
– Club Brügge var med länge i diskussionen och vi hade en väldigt bra dialog med dem, precis som med familjen Haksabanovic och tillsammans kom vi fram till att det bästa för Seads utveckling är att stanna i Halmstad, konstaterar Tony Karlsson, ordförande i Halmstads BK. Tony tror dock inte att hela kontraktet kommer att spelas klart.
– Kontraktet löper på tre år, 2017-2019, men vi kommer att stötta Sead om rätt tillfälle till proffskontrakt dyker upp under kontraktstiden.

Våra huvudsponsorer