"Texas" intervjuade Janne

På HBK:s årsmöte på tisdagskvällen avslutades symposiumet med att Per ”Texas” Johansson intervjuade Janne Jönsson på scenen.

– I Norrköping visade det sig att vi vann Fair Play-priset förra säsongen, skojar Janne Jönsson som snabb replik på ”Texas” raka fråga hur det kunde komma sig att bollklubben förlorade med hela 7-0 mot Norrköping. Jönsson blev sedan snäppet allvarligare:
– Vi har pinat oss själva med att titta på matchen tillsammans. Jag ville visa spelarna att vi ändå hänger med, trots resultatet. Huvudfokus denna veckan har varit försvarsspel och inläggssituationer. Faktum är att jag tror att det kan vara nyttigt att vi ”bränner oss på spisplattan”. Det gör att vi vaknar och ser vad som krävs för att klara oss i Allsvenskan.

Överlag har det blivit mycket ”blanda och ge” och för stora avstånd mellan högsta och lägsta nivån under försäsongen, menar Jönsson, och berättade att den sportsliga ledningen i HBK letar ytterligare förstärkningar.
– Jag är nöjd med truppen i stort, men vi vet om att vi har visst utrymme i spelarbudgeten. Vi vill förvalta vårt pund väl så vi kommer inte värva för värvandets skull.

HBK har den yngsta truppen i Allsvenskan, hur ser du på det, undrade ”Texas”.
– Jag tror att man skaffar erfarenhet snabbt. Är du mogen och har bra karaktär går det snabbt. Vi har tydliga matchgenomgångar som jag tror är utvecklande och att få chansen tidigt gör att du får erfarenhet, svarade Janne.

Det är 25 dagar kvar till den allsvenska premiären, hur ser den tiden ut?
– Vi fokuserar på försvarsspelet naturligt nog. Offensiven vill man ju helst prata om, men det är bättre motstånd i år så vi måste vara trygga i vårt försvarsspel. Grunden som fanns till att vi lyckades komma tillbaka till Allsvenskan var 15 nollor bakåt. Det ska vi stärka upp oss med. Redan nu på fredag kl 14:00 på Sannarps IP då vi möter Falkenberg.

Vilken är er målsättning i år?
– Vi har inte spikat fast det. Det är en klok spelargrupp och vi pratar mycket om prestationsmål. Vi vill bli bättre för varje träningsvecka. Att stanna kvar är det tydliga målet, även om det kanske är ett tråkigt svar.

Vem vinner om inte HBK gör det?
– Malmö FF och AIK ser ut att ha väldigt starka trupper.

Text: Oh My

Våra huvudsponsorer