Superettan nästa år för HBK

Det blev bara ett år i Allsvenskan denna gång. Igår blev det klart att HBK kommer att husera i Superettan nästa år efter att Jönköping vunnit sin match mot Kalmar. Det är förstås stor besvikelse i HBK-lägret, även om både tränare och klubbledning väljer att blicka framåt.

Säsongen började bra – vinst mot Östersund i premiären efter ett drömmål av Sead Haksabanovic. Den matchen följdes upp av 2-2 borta mot Jönköping efter en väldigt fin upphämtning, trots utvisnign på "Koske". Så långt allting gott, men det skulle inte bli så många fler poäng och med två omgångar kvar är det klart att HBK inte klarade målet att stanna kvar.
– Det är förstås väldigt tungt idag och efter matchen mot Örebro kände jag faktiskt att det fanns ett hopp. Jag tycker att vi har spelat bättre och bättre mot slutet av serien och vi har ett spännande lag, men det räckte inte för att hänga kvar och det är vi förstås ledsna för, konstaterar Tony Karlsson, ordförande i HBK.

Även för tränaren Igor Krulj är det tungt att hoppet inte lever kvar under de sista två omgångarna. Efter att ha laborerat en del med uppställning och spelsystem efter att han tog över efter Janne Jönsson har laget börjat hitta ett vägvinnande spel och börjat ta poäng.
– Det är klart att jag är besviken, men jag tycker att vi har ett spännande lag och med allsvenskans yngsta trupp är det naturligt att målet har handlat om att försöka stanna kvar. Nu lyckades inte det och det kan vi deppa över ett tag, men vi måste snabbt komma upp på fötter igen för att förbereda oss för nästa säsong. Vi är väldigt taggade och revanschsugna. Det unga laget vi har är väldigt spännande på sikt, konstaterar Igor och Tony Karlsson fyller i:
– Vi har varit ute i väldigt god tid med att knyta upp stora delar av truppen till nästa säsong. Detta har vi gjort för att Igor och tränarteamet ska få så mycket tid på sig som möjligt att bygga laget. Vi vill ge de bästa förutsättningarna för att direkt ta oss tillbaka till Allsvenskan. Som jag har sagt tidigare håller vi vår plan om att bygga ett stabilt allsvenskt lag på sikt med unga talanger som förädlas i vår utvecklingsmiljö. Vi kommer inte att förhasta oss och handla färdiga spelare dyrt på stan. Vi har engagerat en ung talangfull tränare som är modern och som använder de senaste verktygen. Han ska få rätt förutsättningar för att bygga ett väldigt bra lag och att utveckla varje spelare individuellt till att bli så bra de kan bli. Detta arbete sker med vår framgångsrika akademi som utgångspunkt.

Det blir alltså i Superettan som dessa spelare ska visa framfötterna nästa år, tillsammans med klassiska storlag som Helsingborgs IF, GAIS, Örgryte, samt lokalkonkurrenter som Falkenbergs FF.
– Även om det kanske är svårt att se det just nu så kommer Superettan nästa år att bli väldigt spännande. Serien innehåller många bra lag, summerar Tony Karlsson.

Våra huvudsponsorer