Stark insats av damerna mot Tölö IF

HBK:s damer avslutade långhelgen med att åka upp till Hamravallen för att möta Tölö IF i division tre damer. Matchen slutade 5-0 till HBK:s favör.

Matchens första halvtimme var jämn, med en liten fördel till HBK:s tjejer som efter 35 minuter kunde göra 1-0 genom Malin Lundberg som fick en passning in i straffområdet, vände bort sin försvarare och satte bollen i nättaket.

Damlagets tränare Alexandru Serban säger att det kändes skönt att få in första målet, tjejerna blev stärkta av det, samtidigt som luften gick ur Tölö en aning.

1-0 stod sig till halvtidsvilan och under pausen gjorde HBK en justering, Zara Jönsson och Linn Eskilsson bytte position. Zara blev nu forward och Linn fick en fri roll på högerkanten. En lyckad justering skulle det visa sig, då det inte dröjde 10 minuter in i andra halvlek innan Linn gjorde 2-0 från sin fria roll, samtidigt som hon spelade fram till två av de kommande målen.

Malin Lundberg hann göra 3-0 efter cirka en timmes spel, innan Zara Jönsson gjorde 4-0 i den 68:e matchminuten och sedan 5-0 i den 75:e, som blev slutresultatet. 

Alexandru avslutar med att säga att HBK:s tjejer var hungriga, och ville göra fler mål matchen igenom, vilket lönade sig. Tölö hade ett väldigt ungt lag och rutinen som finns i vår trupp visade sig.

HBK är än så länge obesegrade i division 3 med två vinster och en oavgjord. Tjejernas nästa match spelas den 7:e maj kl 15:00, när IF Norvalla kommer till Halmstad Arena IP. Passa på att gå dit och kolla!

Vill du se mer utav damlaget kan du följa HBK på Instagram där de flitigt uppdaterar! @halmstadsbollklubb

Våra huvudsponsorer