Säker vinst i premiären för HBK Dam

Det var inte bara herrarnas A-lag som spelade seriematch i helgen, så även representationslaget på damsidan. HBK vann premiären i division 3 Halland med 3-1 efter en väl genomförd match.

Seriepremiär är alltid lite nervöst, speciellt eftersom det är en helt ny serie för HBKs del. Som bekant startade damlaget förra året och sprang igenom division 4 lekande lätt. Det kommer att bli svårare i division 3, men premiären lovad gott.
– Vi hade en bra känsla innan matchen och var välinformerade kring hur Hyltebruk spelar. De spelade lite slarvigt och höll inte ihop lagdelarna optimalt, vilket vi kunde utnyttja. Vi lyckades med våra uppspel och kom till 19 avslut varav 16 på mål. Faktum är att matchen hade kunnat sluta 9-0 till oss, kommenterar Alexandru Serban som är tränare i HBK.

Det blev inte 9-0 utan 3-1 efter att Hyltebruk lyckats reducera på ett av sina två avslut.
– Jag tror att Hylte kommer att spela upp sig successivt under säsongen och att vi var mer samspelat och förberedda inför premiären, menar Alexandru som berättar att damerna tränar två gånger per vecka och att uppslutningen hittills har varit bra.
– Vi känner att vi kan vara med och slåss i toppen. Det är mycket som ska stämma med skador och att alla spelare ska vara tillgängliga, men det känns bra.

I nästa match tar HBK emot Vessigebro/Ginsten hemma på Sannarps IP, dagen att rita in i kalendern är 23:e april.

Målen
Hyltebruks IF: Emma Wilhelmsson
Halmstads BK: Malin Lundberg, Sara Jönsson, Linn Eskilsson

 

Våra huvudsponsorer