Oavgjort för HBK Futsal mot Paratodos

HBK Futsal spelade under söndagen mot FC Paratodos från Ulricehamn. Efter att ha lett matchen med både 2-5 och 3-6 kunde HBK inte hålla i ledningen och matchen slutade 6-6.

Matchen började rätt intensivt, med Paratodos i förarstolen. HBK kom inte riktigt in i det direkt och redan efter drygt 40 sekunder gjorde hemmalaget 1-0. HBK skulle dock kvittera tätt efter. Därefter stod matchen och vägde en aning, men det skulle vara Paratodos som återigen tog ledningen. HBK skulle dock, precis som efter 1-0-målet kvittera till 2-2 nästan omedelbart efter avspark.

HBK skulle sedan fortsätta att göra mål. 2-3 kom minuten efter kvitteringen och sedan kom 2-4 ett par minuter efter det, vilket blev halvtidsresultatet.

I andra halvlek var det HBK som öppnade upp målskyttet tidigt. Därefter började Paratodos sätta bra tryck och fick ner HBK djupt på egen planhalva, ofta via deras jokerspel, som de använt under hela matchen. De kom till skottlägen utanför straffområdet, som också skulle ge resultat ju längre matchen gick. 3-5 kom efter 25 minuters spel, men HBK svarade återigen med att rycka till 3-6, innan Paratodos jakt började på riktigt.

4-6 kom efter ett slarvigt bolltapp på mittplan. Sedan fortsatte Paratodos att skjuta utifrån. 5-6 kom efter 32 minuters spel och 6-6 kom efter 33 minuters spel. I matchens slutskede var det HBK som hade de farligaste lägena. Flertalet skott som smet precis utanför den bortre stolpen, men bollen ville inte in i mål och matchen slutade 6-6.

Tränare Per Lunnebjers kommentar efter matchen:

”Vi har lite problem att komma rätt i försvarsspelet i matchinledningen och Paratodos har några lägen. Men vi jobbar oss sakta men säkert in i matchen och gör en bra prestation stora delar av matchen. Vid ledning 3-6 är vi dock onödigt stressade att gå framåt där vi tar för stora risker som de kan utnyttja. Just nu känns resultatet som en förlust men med lite distans kan vi nog vara nöjda med 1 pinne i en av säsongens svåraste bortamatcher. Extra plus idag till de båda tvåmålskyttarna Daniel Radovanovic och Marc Brandin.”

Våra huvudsponsorer