Måstematchernas måstematch

Vi har skrivit det tidigare, men det är inte desto mindre sant – det har varit många måstematcher denna säsong. Ikväll gäller det att vinna för att behålla möjligheten att spela i Allsvenskan nästa säsong.

HBK:s tränare Igor Krulj vittnar om en bra och intensiv träningsvecka när vi når honom i bussen på väg till Örebro. Han börjar kunna E4:an vid det här laget.
– Vi passar just rastplatsen i Ödeshög och vi börjar kunna omgivningarna ganska bra, skrattar Igor.

Under veckan har Igor förstås gått igenom Göteborgs-matchen och hans summering är att HBK spelade bra i första halvlek, framförallt upp till sista tredjedelen av banan.
– Vi hade bra variation i passningsspelet och var stabila i defensiven. I andra halvlek tappade vi dock och kändes lite kraftlösa.

Sedan Igor tog över efter Janne Jönsson har han försökt förändra och införa nya saker i träningsmiljön. En aspekt som han lyfter som kommer att få ännu mer betydelse i framtiden är att samla in data om spelarna.
– Vi vill mäta mer och arbeta mer strukturerat med data kring spelarna i syfte att de ska utvecklas och nå sin fulla potential. Alla förändringar kan inte göras på en gång, det är en process, men vi har en hel del spännande digitala verktyg som vi ska börja använda, berättar Igor och hbk.se lär återkomma i den frågan framöver.

När det gäller Örebro SK är det ett stabilt allsvenskt lag utan att de står ut. Laget parkerar på nionde plats i tabellen, men det finns trots tabelläget en hel del spännande profiler i laget.
– De har ändrat spelsystem och bytt tränare sedan vi mötte dem på Örjans vall. Numera är det en 3-5-2-uppställning, men en droppande forward och en som sticker på djupet. Nordin Gerzic är en spetsspelare som styr deras anfallsspel. Nahir Besara vill avgöra och står för finessen. Wingbacken Maic Sema till höger var bra på Örjans vall och har mycket boll i sig, säger Igor som tror på seger ikväll:
– Vi har mer att spela för än vad ÖSK har – vi har allt att spela för! Det är fokuserat i laget och vi har haft bra träningar i veckan. Spelarna vill ge allt i denna uppgift och det finns inget annat än att vi ska vinna matchen.

Marcus Johansson spelar inte på grund av höftskada. Marcus Mathiesen är naturlig som ersättare i den rollen. Även offensivt kommer Igor Krulj att stuva om lite kontra matchen mot IFK Göteborg.
– Det kommer att bli förändringar i offensiven, men jag vill inte avslöja vad. ÖSK spelar lite lägre i sitt försvarsspel utan boll än exempelvis IFK Göteborg gjorde. Det gör att vi inte tror lika mycket på djupledsspel i kvällens match, kontra andra matcher under säsongen.

 

Våra huvudsponsorer