Malmö besegrade HBK på Örjans vall

HBK - MFF
Ett rött kort och en Pawel Cibicki i storform fick HBK på fall. Gästande MFF vann med tre mål på ett soligt, men kyligt Örjans vall.

Det började ändå ganska bra för HBK. Man var disciplinerade i försvarsspelet och Malmö hade visserligen mer boll, men hade problem med att skapa de riktigt farliga lägena i offensivt straffområde.

Samtidigt hade Halmstad ett par halvchanser, Alho, som fick förtroende från start, hade ett tidigt skott på mål som Wiland räddade och skickade, tio minuter senare, ännu ett skott rakt på Wiland, fast den gången från distans. Även MFF skapade ett par halvchanser, Lewicki hade ett skott över efter 26 minuter och Rosenberg försökte sig på en cykelspark, men utan att lyckas.

Men med 32 minuters spel började mardrömsminuterna för Halmstad. Först drog Keita på sig ett rött kort efter en vårdslös tackling mot Lewicki och trots att Isak räddade Rosenbergs skott strax därefter kunde han inte hålla emot när Lewicki spelade fram Cibicki som servade Christiansen som gjorde 0-1.

Och bara några minuter därefter blev det dags för Cibicki-show. Rosenberg spelade fram till sin anfallskollega som vackert cykelsparkade in 0-2.

– Jag är väldigt besviken på det röda kortet, att jag har en spelare som tar ett rött kort i samma minut som i Jönköping och jag trodde det räckte med den predikan jag hade efter den matchen. Det gör ont i mig att det inte räcker, säger Janne om det röda kortet efter matchen.

Den andra halvleken var rätt händelsefattig, men Cibicki var fortfarande sugen på att göra fler mål. I den 63:e minuten fick han till ett snyggt skott som gick precis under ribban, otagbart för Isak Pettersson i HBK-målet, som trots de tre insläppta målen ändå var en av HBK:s bästa spelare för dagen.

– Jag är rätt nöjd med den första halvtimmen, vi kommer till halvlägen och blir inte bombaderade. Insatsen över 30 minuter 11 mot 11 är bra. Jag är besviken på att en sekund avgör och att fint väder, bra plan och bra publik lite går upp i rök då, säger HBK-tränaren om matchen.

MFF-tränaren Magnus Pehrsson hyllade Cibicki efter matchen.

– De är såklart helt matchavgörande, fantastiska mål och fantastisk framspelning. Han har väldigt stort självförtroende och en beslutsamhet som är jätteviktig för oss.

En storpublik på över 8000 personer fick se HBK förlora med 0-3. Nästa match spelas borta mot AFC Eskilstuna, och då blir det nya tag i kampen om fler poäng i Allsvenskan 2017.

Våra huvudsponsorer