Isländsk landslagsman klar för HBK

21 årige Tryggvi Hrafn Haraldsson är den senaste pusselbiten i Igor Kruljs lagbygge för att göra HBK ännu mer slagkraftigt på lång och på kort sikt. Islänningen kom till Halmstad idag och ansluter omgående till truppen.

När Sead Haksabanovic och Ivo Pekalski försvann till England uppstod två luckor på det centrala mittfältet. Dessutom skadade sig som bekant Alexander Arvidsson häromdagen varför truppen började bli relativt fåtalig med allsvenska mått mätt. Under hela transferfönstret har en intensiv scoutingprocess pågått och sent igår kväll beslutade HBK:s styrelse sig för att värva in ytterligare en spelare. Valet föll på Tryggvi Hrafn Haraldsson från isländska Akranes, en spelare som har funnits med på radarn ett tag. Han har spelat i isländska U21-landslaget och även fått möjligheten i A-landslaget under en turné i USA. Där spelade Tryggvi 30 minuter i matchen mot Mexiko.
– Vår strategi är att bygga långsiktigt och detta är en spännande ung spelare som vi har tecknat kontrakt med över 2,5 år, berättar Tony Karlsson, ordförande i HBK.

Islänningen kommer närmast från Akranes i den isländska Pepsi-ligan (ja, den bär läsktillverkarens namn) och värvades till HBK efter att Islands transferfönster hade stängt. En övergångssumma har utväxlats mellan klubbarna, men HBK-ordföranden vill inte precisera mer än så.
– Vi håller oss inom ramarna och drar inte iväg bara för att vi har sålt Sead. Men tomrummet efter honom och Ivo var tvunget att fyllas var vår bedömning, så därav denna sena värvning.

Igor Krulj, HBK:s tränare, är nöjd med värvningen.
– Vi får in ännu mer spets i truppen. Detta är en offensiv spelare som är snabb med bollen. Han har dessutom bra spelförståelse gillar att avsluta utanför straffområdet. Tryggvi är ständigt i rörelse på planen och han gillar att ta för sig. Han kommer att konkurrera om en startplats direkt.

Tryggvi Hrafn Haraldsson rullade in i Halmstad vid 18:30 för den obligatoriska medicinska undersökningen och en halvtimme senare var alla papper i ordning. Han ser fram emot att testa sina vingar i en ny liga.
– Detta är mycket större än isländska ligan. Vi har 7.000 invånare i den stad jag kommer från och vi brukar ha 800 åskådare på matcherna. Detta är flera kliv uppåt i karriären – ett steg som jag känner mig redo att ta.

I sin isländska klubb hade alla spelare jobb vid sidan av fotbollen och träningarna förlades till kvällstid. Så är det som bekant inte i HBK och att flytta till en större liga var ett naturligt steg för den unge Haraldsson, vars pappa för övrigt har spelat för IF Elfsborg i Allsvenskan på 90-talet.
– Jag har spelat på Örjans vall och kommer ihåg att jag missade en straff mot HBK, skrattar pappa Haraldur Ingólfsson som hängde med sonen till Halmstad.

I HBK hoppas Tryggvi utveckla sitt spel ytterligare och kommer till en klubb där han redan har en isländsk lagkamrat i nyförvärvet ”Höggi”.
– Det är kul att ”Höggi” är här, jag har spelat mot honom. Dessutom visste jag att Baldvinsson har varit här och han har vittnat om att det är en bra klubb. Jag ser fram emot en fin tid här, summerar Tryggvi .

HBK:s transferfönster
In: "Höggi" Gunnlaugsson (Breidablik), Johan Oremo (Gefle), Pontus Silfwer (Mjöndalen) och Tryggvi Hrafn Haraldsson (Akranes).
Ut: Sead Haksabanovic (West Ham), Fredrik Olsson (Jönköpings Södra), Ivo Pekalski (Oxford United), Rebin Asaad (Hammarby), Alexander Henningsson (Fredrikstad) och Simon Silverholt (Gais).

 

Våra huvudsponsorer