Henningsson är klar

HBK har gjort klart med sin andra sommarvärvning. Alexander Henningsson, närmast från Öster, har signerat ett avtal med klubben.

– Vi har haft bevakning på honom en längre tid och haft det närmare nu när vi har spelare i Öster. Detta är ytterligare en vinst med vårt samarbete med Öster, säger Fredrik Andersson, klubbchef i HBK.

HBK har också haft möjlighet att testa honom i två U21-matcher, med gott resultat. Senast avgjorde han matchen mot Elfsborg.

Alexander Henningsson är 25 år gammal, 185 centimeter lång och spelar framför allt som yttermittfältare. Han har tillhört Öster under en längre tid. Det har inneburit bland annat en säsong i Allsvenskan, 2013, och en hel del matcher i Superettan.

I fjol trillade Öster ur Superettan, varför han spenderat första halvåret i division 1 södra.

– Men det är alltså en spelare som vet vad Allsvenskan innebär. Att han varit lojal mot Öster även under en sportsligt sett sämre period ser vi som ett gott tecken. Han är snabb, en ganska typisk yttermittfältstyp. Dessutom är han målfarlig och klok, säger Fredrik Andersson.

För Alexander Henningsson har det varit några hektiska dagar med provspel och provträningar med HBK. Nu kan han landa, med ett nytt kontrakt i nävarna.

– Det har varit mycket tankar, men samtidigt har det varit spännande och kul. Härligt att få chansen i Allsvenskan igen, säger Henningsson.

Är det där du känner att du hör hemma?

– Ja, det tycker jag. Man vill alltid spela så högt som möjligt och jag ser fram emot att få chansen till det igen.

Vad är du för typ av spelare?

– Snabb, bra en-mot-en, bra teknik. Sedan är det väldigt viktigt för mig att jobba hårt för laget, jag ser mig som en lagspelare.

Henningsson är relativt målfarlig också. Faktum är att han redan gjort mål på Örjans vall. Först mot HBK i Superettan 2012, ett härligt mål där han lyfte in bollen bakom Kalle Johnsson från kanten, och sedan i våras mot Halmia.

Nu byter han alltså miljö.

– Det känns som det blir en nytändning. Jag har varit i Öster länge. HBK känns som ett härligt lag och föreningen verkar stabil. Alla är trevliga och det är en tajt miljö där alla verkar jobba hårt för varandra, säger Henningsson.

 

Bilder

Våra huvudsponsorer