HBK värvar Johan Oremo

Det blev så som det har spekulerats i media. Gefles skyttekung Johan Oremo ansluter omgående till HBK och han är spelklar redan till matchen mot Sundsvall på lördag.

Johan Oremo fyller snart 31 år och startade sin fotbollskarriär i moderklubben Moheds SK. Det var när han inför 2007 gick från division 3-laget Söderhamns FF till allsvenska Gefle IF som karriären tog fart. Där han direkt tog en ordinarie plats.

Han kom med sina 11 mål trea i allsvenskans skytteliga 2007. Debuterade i U21-landslaget samma år och utsågs på Fotbollsgalan till 2007 års nykomling inom svensk fotboll. Han debuterade i A-landslaget året därpå och värvades till storsatsande Djurgården, där han dock inte riktigt lyckades och 2012 återvände han till Gefle. Säsongen 2015 noterades han för hela 12 mål i allsvenskan och lade sig på en fjärdeplats i allsvenskans skytteliga.

Det är alltså en målfarlig och meriterad spelare som ansluter till HBK. Tränare Igor Krulj är nöjd.
– Detta är den mest namnkunniga spelare som HBK värvar på många år. Johan har gjort det väldigt bra under säsongen hittills med Gefle och han har den spetsen som målgörare som vi hoppas ska kunna lyfta oss mot säkrare mark i tabellen.

HBK har haft koll på Oremo sedan innan sommaruppehållet och kontakterna har intensifierats successivt den senaste tiden. Kontraktet är skrivet på 2,5 år.
– Vi har en scoutinggrupp som håller koll på många spelare. Med tanke på Oremos poängsnitt i år och tidigare år kände vi att det var intressant att kika närmare på. Förhoppningsvis är det en spelare som kan leverera direkt och stärka konkurrensen på anfallssidan. Jag hoppas och förutsätter att alla offensiva spelare kommer lyfta sig av detta.

Hur vill du beskriva Johan Oremo som spelare?
– Det är en spelare som är giftig i boxen och som vill vara längst fram. Han kan avsluta både med fötterna och med huvudet. Jag tycker också att han komplettera de övriga anfallarna som vi har.

Kommer han spela på lördag?
– Det får vi se – han är uttagningsbar i alla fall.

Hur laddar ni om efter den tunga förlusten senast?
– Resan hem var lång och alla var väldigt besvikna, men det är 15 matcher kvar. Det gäller att inte hänga upp sig på den matchen utan träna bra och höja oss tills på lördag.

Våra huvudsponsorer