HBK tecknar treårsavtal med Malkolm Nilsson

Inför säsongen var det väldigt ovisst vem av Isak Petersson och Malkolm Nilsson som skulle få chansen mellan stolparna. Det blev Isak som har slagit igenom stort och därmed har blivit intressant för andra klubbar. Därför väljer HBK att satsa på en annan framtidsman – Malkolm Nilsson som idag har skrivit under ett treårskontrakt.

Han är fostrad i HBK och kan klubben utan och innan. Först fick han stå bakom Stojan Lukic och sedan Isak Petersson. Han har väntat tålmodigt på sin chans och nu kommer den. HBK har valt att skriva ett treårskontrakt med Malkolm Nilsson och satsar på honom som förstekeeper.
– Malkolm och Isak är inte så olika, båda har hög lägstanivå och är placeringssäkra och bra med fötterna. Malkolm är längre, men är ändå bra på marken och är reaktionssnabb. Jag tror att han i framtiden kommer att kunna utnyttja sin längd och sin pondus ännu mer i takt med att han får förtroende som förstavalet, konstaterar Igor Krulj, tränare i HBK.

Det var väldigt tajt mellan Isak och Malkom inför seriestarten där många nog trodde att Malkolm skulle få chansen i premiären mot Östersund. Så blev det som bekant inte och Isak greppade möjligheten och har varit en succé i Allsvenskan. I U21-laget har Malkolm Nilsson haft en liknande utveckling och har varit en av lagets bästa spelare under säsongen.
– Han är ung och har framtiden för sig. Det är en fin lagspelare som är fostrad i klubben. Han är en väldigt bra lagkamrat som stöttar sina kompisar och är mogen både på planen och vid sidan av. Vi unnar verkligen honom att få den här chansen, kommenterar Igor.

Malkolm själv är förstås nöjd över utvecklingen.
– Det är väldigt kul, kommenterar han och öser beröm över sin kollega och vän Isak Petersson.
– Han är min bästa polare i laget, men det är klart att det måste finnas en viss rivalitet i det fotbollsmässiga. Jag är glad för att han har slagit igenom och jag kan sporras av det. Man ska inte glömma att målvaktspositionen var lite ifrågasatt inför säsongen. Ingen av oss hade gjort en bra försäsong, vi var oprövade och hade inte visat så mycket för HBK-fansen. Vi pratade mycket om det jag och Isak, men det löste sig ju bra.

En aspekt som Malkolm framhåller som viktig för att han har skrivit på ett långt kontrakt är den välfungerande akademin som HBK har just nu. Det kommer fram spännande ungdomsspelare och där har Malmolm en roll.
– Jag har hjälpt till i U19 och försöker vara en brygga för de unga spelarna som kommer upp i A-laget. Det är bra om det finns någon som har överblicken, tror jag. Någon som kan berätta om klubbens historia och komma med tips på hur man ska bete sig. Det kan vara allt från hur man ska ta emot kritik, acceptera rollen i laget, nästa steg i  utvecklingen eller att förstå hur det fungerar på seniornivå.

Malkolm gillar rollen som ledare, men måste enligt honom själv ta större plats i A-laget och i omklädningsrummet.
– Det är svårt att ta en ledande roll när man inte spelar. Det är lättare att påverka när man är ute på planen, såklart. Det ska bli väldigt kul att få chansen som förstemålvakt. HBK är min klubb och varje match som jag spelar är en ära.

Malkolm beskriver sig själv som målvakt:
”Jag jobbar långt ut i banan med spelförståelse, som är mitt främsta vapen. Min ambition är att avvärja situationerna innan de uppstår. Jag försöker även jobba med fötterna och är nog en stabil målvakt som är trygg och en säker sista utpost. Ju mindre man syns som målvakt desto bättre är det.”

 

Våra huvudsponsorer