HBK:s damer fortsatt obesegrade efter derbyseger mot Astrio

Det var en viktig match i toppen av Division 3 som spelades under lördagen. Ett obesegrat HBK åkte till Söndrums IP för att möta Astrio som inför matchen låg en poäng före i tabellen. Det var med andra ord en riktig måstematch för båda lagen om de vill ha något med seriesegern att göra, eftersom Vinbergs IF (som även dem är obesegrade) hade dragit ifrån lite i toppen om det blivit ett oavgjort resultat mellan HBK och Astrio.

HBK:s tjejer började matchen skakigt och Astrio visade hög klass i sitt djupledsspel, med perfekt timing i både passningar och löpningar. Trots detta är det HBK som skapar det första läget ett par minuter in i matchen – ett friläge som Astrios målvakt räddar. Astrio skapade kort därefter ett läge som HBK:s målvakt, Emma Orrdal, snyggt räddar.

Astrio är dock snäppet vassare under de första dryga 20 minuterna av matchen. De skapade ett par halvchanser och med sitt vassa djupledsspel så spelade de till sig ett friläge som Emma i HBK-målet inte klarade. 1-0 till Astrio efter en dryg kvart.

HBK reste sig efter detta och fick lite turligt in kvitteringen efter 34 minuters spel. Inte ens 10 minuter senare gör HBK:s målspruta Zara Jönsson 2-1, vilket också blev halvtidsresultatet.

I halvtid gör HBK tre byten och pratar om att vara mer tydliga mot varandra och i sitt spel. Efter det spelar HBK bättre och Zara Jönsson gör 3-1 i den 54:e minuten. Efter det målet gick luften ur Astrio lite och HBK hittar fina kombinationer och gör både 4-1 och 5-1 efter ”tiki-takaspel”. Astrio reducerar sedan till 5-2 efter att HBK slappnat av en aning och slarvat lite i försvarsspelet. HBK reagerade bra på reduceringen och gjorde två mål till innan domaren blåste av matchen. En komfortabel vinst i hettan på Söndrums IP, där domaren var tvungen att blåsa för vattenpauser i båda halvlekarna.

HBK:s tjejer gör en väl genomförd match från minut 25 och framåt, där Zara Jönsson (fyramålsskytt idag), Malin Lundberg, Mergime Sulejmani och Linn Eskilsson utmärkte sig. Men tränare Alexandru Serban ger en stor eloge till hela laget efter en grym derbyseger!

BK Astrio – HBK Dam 2-7 (1-2)
1-0 16’ (Malin Tovstedt)
1-1 34’ (Självmål)
1-2 42´(Zara Jönsson)
1-3 54’ (Zara Jönsson)
1-4 69’ (Zara Jönsson)
1-5 72’ (Linn Eskilsson)
2-5 77’ (Moa Karlsson)
2-6 87’ (Linn Eskilsson)
2-7 93’ (Zara Jönsson)

Våra huvudsponsorer