HBK kontrakterar målvaktstalang

Han har varit uppvaktad av flera klubbar, både i Sverige och utomlands men häromdagen undertecknade målvaktstalangen Simon Andersson ett seniorkontrakt med HBK.

Simon Andersson, född 2001, är bördig från Halmstad och har varit i HBK länge, trots sina unga år. Parallellt med fotbollsspelandet har han även satt avtryck i Halmstad Handboll som högernia, men han har alltså valt att satsa full på fotbollen och ska försöka etablera sig i HBK:s A-lag. Såvida han inte gör som målvaktskollegan Lennart Ljung som både spelade med HBK och HK Drott på elitnivå. Men det var på 70-talet det...
– Simon är en ung och lovande målvakt med stor potential. Han vill delta i uppbyggnadsspelet med fötterna och har utvecklats i U19-laget den gångna säsongen. Därför flyttar vi upp honom till A-truppen och han för möjlighet att ta ytterligare kliv, berättar Igor Krulj, HBK:s tränare.

Den senaste tiden har Simon uppvaktats av andra klubbar och har provtränat med Freiburg och Bröndby, men han valde alltså HBK. Damir Hadrovic, HBK:s målvaktstränare, håller med sin kollega Igor och utvecklar resonemanget kring Simon Andersson:
– Han är en ganska lång målvakt, vänsterfotad och har utvecklat spelet med fötterna väldigt mycket senaste säsongen. Han är dessutom landslagsman i 01-landslaget.

Simon har precis börjat gymnasiet, så han har träning inom ramen för skolan och tillhör HBK:s seniorlag. Det blir en perfekt utvecklingsmiljö för honom, menar Damir Hadrovic:
– En målvakt i den åldern kan utveckla allt och bli bättre på det mesta. Vi vill involvera våra målvakter i spelet, så vi jobbar mycket med spelförståelse, positionering och att bli bättre med fötterna, i Simons fall kanske primärt ”fel fot”, den högra.

Våra huvudsponsorer