HBK Futsal vidare i DM

HBK tog sig relativt enkelt vidare till DM-final efter seger med 8-2 över Stafsinge IF.

HBK fick inte riktigt fart på fötterna och bollen i första halvlek och trots gåfutsal stora delar skapade hemmalaget flertalet chanser men en storspelande Fredrik Nilsson höll Stafsinge kvar i matchen. Det dröjde ca 15 minuter innan Daniel Radovanovic kan spräcka nollan. Kort därefter kvitterar Stafsinge. Med bara någon minut kvar av första halvleken kan André Johansson göra 2-1, ofint framsepald av Besfort Sulejmani och i halvlekens sista spark sätter Radovanovic 3-1.

Trots resultatet var det inte det spel man kan förvänta sig och av HBK futsal men i andra trissades tempot upp. Jakob Adolfsson stänker dit fyran och Radovanovic fullbordar sitt hat-trick med 5-1. Stafsinge sticker upp emellanåt men där visade HBK:s målvakt Ahmad Reza Jafari klass. Stafsinge som endast kom till spel med 7 spelare började krokna och efter en fin omställning kan Janaqa Karimi sätta 6-1 och matchen är avgjord. HBK drog på sig många frisparkar och Stafsinge fick två chanser från 10-metaren men sköt båda utanför. Stafsinge fick dock ett tröstmål till 6-2, men HBK är det bättre laget och Jahnaqa Karimi gör 7-2 och Jakob Adolfsson sätter 8-2.

Tränaren Per Lunnebjers kommentar efter matchen;

”Jag är nöjd med resultatet men inte hundra nöjd med prestationen. Det är bättre i andra, men i första halvleken är tempot alldeles för lågt och skärpan i avslutslägena saknades. Men en skön seger och nu laddar vi om för match imorgon igen, då vi möter Geesguud UF borta i div 1 och vi ser givetvis fram emot att spela DM-final senare i november."

Våra huvudsponsorer