HBK Futsal upp i tidig serieledning

HBK Futsal spelade under söndagskvällen sin andra seriematch i division 1. Matchen hade ett väldigt högt tempo med målchanser åt båda håll mer eller mindre hela matchen, vilket också speglas av resultatet, som slutade med seger till HBK med hela 12-8.

Men det var HBK som började vassast, 0-1 gjorde Markus Granelund efter ett par minuter, och 0-2 kom tätt därefter genom Besfort Sulejmani. Geesguud smet emellan och gjorde 1-2, men de spelade med väldigt hög press och HBK tog sig ur den bra i inledningen, vilket resulterade till 1-3 nästan omedelbart efter reduceringsmålet genom Granelund igen.

1-4 gjorde Filip Larsson, framspelad av Daniel Radovanovic, därefter gjorde Geesguud 2-4 efter en hörna där HBK inte kom rätt och kunde täcka skottet, kort därpå gjorde Radovanovic sitt första för kvällen till 5-2.

Därefter kommer Geesguud nästan ikapp efter lite ofokuserat försvarsspel av HBK, 3-5 och 4-5 kom nästan direkt efter varandra innan HBK kunde skapa sig lite andrum efter en inspark där Jakob Adolfsson hittar Besfort på bortre stolpen till 4-6, vilket också blev halvtidsresultatet.

I andra halvlek skapade Geesguud tryck på HBK redan från början och efter några minuters bra spel fick de in både 5-6 och 6-6. En väckarklocka för HBK som stack upp och gjorde 6-7 och 6-8 genom Radovanovic och Adolfsson. Geesguud svarade kort därpå till 7-8, innan Adolfsson gjorde 9-7 på inspark som styrdes in i mål.

Efter Adolfssons mål började Geesguud spela jokerspel (utbytt målvakt för en extra utespelare), och det skulle ge resultat i ett första skede till 9-8, men därefter kom HBK igenom, ofta via uppspel på pivoterna Jakob Adolfsson och Filip Larrson, och kunde stänga matchen med tre snabba mål till 12-8 genom Radovanovic, Larsson och Granelund.

Tränare Per Lunnebjers kommentar efter matchen:

”Det var en tuff match i ett mycket högt tempo. I början av matchen löser vi det bra och kan utnyttja deras, ibland oorganiserade höga press. Vid ställning 4-1 känns det som vi har kontroll på matchen men lyckas inte hålla hundra fokus och släpper in några för enkla mål. Men sen visar vi upp en härlig inställning när de hämtat upp till 6-6 och låter dem aldrig ta ledningen och kan rycka ifrån på slutet. Hela laget ska ha beröm för sin insats men ett extra plus till liberon Kosovar Sulejmani och våra starka pivoter Filip Larsson och Jacob Adolfsson som blev viktiga uppspelspunkter när Geesguud pressade högt”

Våra huvudsponsorer