HBK Futsal möter Diaspora i SFL-kvalet

Motståndaren i kvalet till Svenska Futsalligan är lottad. HBK Futsal ställs emot segraren i en av de andra division 1-serierna, FC Diaspora från Uddevalla.

– Det är svårt att säga om det var en bra eller dålig lottning, men någonstans är känslan bra. Det fanns några lag som vi inte ville få, så det var skönt. Men oavsett kommer det bli två tuffa matcher, säger Per Lunnebjer, tränare för HBK Futsal.

HBK tog sig till kvalet genom att vinna sin division 1-serie. Man kunde både lottas mot ett lag som kvalade ner från högstaligan (SFL), eller en segrare från en utav de andra regionala division 1-serierna. Lunnebjer ser det som en fördel att man slipper möta ett lag från SFL.

– Det är skönt att slippa möta ett SFL-lag, som har mer rutin, och mer erfarenhet av att möta bra lag. Nu kommer vi in till matchen med lika förutsättningar som Diaspora.

Uddevallalaget Diaspora vann den division 1-serie som var absolut jämnast, där det stod mellan fyra lag långt in mot slutet. I övrigt så kan Lunnebjer inte säga mycket om kvalmotståndaren.

– Vi ska försöka scouta de så mycket som det går inför matcherna, men just nu känns det ganska 50/50 om vilka som har störst chans att vinna.

På grund av att HBK var högre rankade än Diaspora, får de fördelen av att avsluta dubbelmötet på hemmaplan.

 

Datum för kvalmatcherna mot FC Diaspora:

Match 1, borta: Lördag 17/2 kl. 18:00

Match 2, Högskolehallen: Söndag 25/2 kl. 15:00

Våra huvudsponsorer