HBK Futsal laddar för cup och seriestart

HBK:s nya futsalsatsning har dragit igång på riktigt. Efter en period med provträningar med nya spelare, så har laget nu påbörjat träningsperioden och ligger i hårdträning inför seriestarten den 4 november. HBK.se har pratat med HBK Futsals tränare, Per Lunnebjer om hans tankar inför säsongen och hur förberedelserna går.

Hur har det gått under provträningarna?
 - Det har gått bra, vi har varit ungefär 15 nya killar som varit med och spelat med oss, och har legat runt 15-20 pers på träningarna.

Hur har intresset sett ut?
 - Intresset har sett bra ut, det har varit ett flertal som har hört av sig om att prova på. Men för det mesta har det varit folk som känner killar i laget som har hört av sig.

Tror du att intresset har höjts i och med att ni nu mer spelar för HBK?
 - Ja, lite större intresse har det nog varit. Inte så jättestor skillnad, men lite större har det varit.

När tror ni att ni har en färdig trupp, och hur stor kommer den att vara?
 - Vi har egentligen en klar trupp redan. Vi väntar på besked från ett par killar som varit med på träningarna som vi väntar svar på. Men truppen som stort kommer innehålla tre målvakter och runt 20 utespelare.

Ni åker ju upp till Örebro om två veckor för Örebro Futsal Open, har förberedelserna börjat?
 - Det är ju mycket förberedelser i samband med uppstarten, vi jobbar hårt på att få in grundtaktiken tillsammans de nya killarna. Sen tar det ju sin tid att komma in i futsal, både offensivt och defensivt samt hur man spelar rent taktiskt. Men det går framåt och blir bättre för varje träning. 

Vad är målsättningen när ni åker upp till Örebro?
 - Cupen är ju rolig på det viset att man möter några av de bästa lagen i sverige, så det är en bra lärorik cup för oss, och en bra värdemätare. Det är inte så stort fokus på resultat, vi ska åka upp med mycket folk och ge spelarna likvärdigt med speltid. Det är ju en försäsongsturnering och det handlar om att komma igång med vårt grundspel. Vi möter två lag från Sveriges högstaliga SFL, så det blir en kul utmaning!

Vet ni vilka ni kommer att få möta?
 - Vi kommer att möta FC Tina Lidköping, ÖSK Futsal och Falcao FC 

Serien drar ju igång den 4/11, vad har du för tankar kring serien som stort och era möjligheter?
 - Tre av lagen i serien är samma som förra året, Rosengård, Fågelfors IF och FC Paratodos. Sen möter vi Västra Frölunda som vi haft i serien tidigare, samt ett lag som gått upp från division 2, Geesguud UF från Göteborg. Det är svårt att veta riktigt hur vi står. Förra säsongen var det väldigt jämnt, och jag tror att det kommer bli så även i år. Jag hoppas att det blir bra och jämna matcher. Förra året hade vi ju fyra segrar och fyra förluster, men vi hoppas och tror att vi kan vara med i toppen och kriga om det, avslutar Per Lunnebjer, tränare i HBK Futsal.

För dig som vill se HBK Futsal spela, så spelar de träningsmatch den 8 oktober klockan 15:30. Matchen kommer att spelas på hemmaplan i Högskolehallen, där HBK även kommer att spela sina seriematcher.

Våra huvudsponsorer