HBK Futsal i fortsatt serieledning

HBK Futsal fortsätter på vinnarspåret efter en riktig storseger mot Futsal club Frölunda under söndagseftermiddagen. Matchen slutade 3-14 till HBK.

Matchen började jämnt och i ett högt tempo, och det skulle vara Frölunda som inledde målskyttet. Efter fem spelade minuter fick de en inspark ifrån högerkanten, där det efterföljande skottet hittade nätet.

Därefter skulle HBK vakna till på riktigt, Jakob Adolfsson vände bort sin försvarare och kvitterade efter ca 10 minuters spel, och sedan gjorde HBK ett mål i minuten fram till 1-4, genom mål av Daniel Radovanovic och Filip Larsson gånger två.

Frölunda fortsatte dock att hota och komma till lägen, HBK:s målvakt Daniel ”Slipsen” Lindell fick göra några vassa räddningar, men i den 17:e minuten fick Frölunda in reduceringen till 2-4, efter bra spel hittade de igenom till en fristående spelare som inte gjorde några misstag.

2-4 stod sig till halvtidsvilan, och när andra halvlek drog igång så stod matchen och vägde i de inledande minuterna, Frölunda etablerade spel lite högre upp i banan, men HBK låg bra i defensiven och Slipsen i HBK-målet fortsatte spela riktigt bra.

2-5 till HBK kom efter en fin hörnvariant som Markus Granelund avslutade, kort därefter gjorde Filip Larsson sitt tredje för dagen till 2-6, och luften gick ur Frölunda lite. Jakob Adolfsson kom igenom och gjorde 2-7 minuten efter. Frölunda började därefter spela jokerspel för att försöka få in några reduceringsbollar, men det blev motsatt effekt. HBK låg helt rätt i försvaret, och lyckades vinna boll högt upp i banan och kontrade in 2-8, 2-9, och 2-10. Därefter var matchen helt avgjord, Frölunda började spela lite mer nonchalant och HBK sprang iväg till ett komfortabelt slutresultat till 3-14.

Tränare Per Lunnebjers kommentar efter matchen:

”Första halvlek är en riktigt bra futsalmatch mellan två bra lag där vi värderar bra när vi ska gå på snabba omställningar eller när vi ska behålla bollen inom laget och kan rycka till 4-2. I inledningen av andra står matchen och väger, där känslan är att nästa mål kommer vara avgörande. Frölunda har några reduceringslägen men Daniel ”Slipsen” Lindell i målet räddar oss och när vi lyckas få in 5-2 efter en fin hörnvariant och kort därefter 6-2 går luften ur Frölunda. Det är häftigt att se att vi fortsätter behålla disciplinen och göra vårt jobb både offensivt och defensivt trots ställningen och då straffar vi Frölunda hårt när de tappat gnistan. Än en gång ska hela laget ha stort beröm för sin insats men ett extra plus till femmålsskytten Filip Larsson.”

Våra huvudsponsorer