HBK Futsal fortsatt obesegrade

I helgen vände serien och HBK Futsal åkte den långa vägen till Högsby Sporthall för att möta Fågelfors IF. HBK och Fågelfors möttes som bekant i seriepremiären, då vann HBK med 6-1, men denna gång skulle siffrorna skena iväg betydligt mer. Matchen slutade hela 7-14 till HBKs fördel.

Matchen började som många andra matcher har gjort under året för HBK, med ett tidigt baklängesmål. Kvitteringen kom dock redan nästa byte, och ledningsmålet kom bytet efter kvitteringen. Därefter satte sig matchen en aning. HBK hade ett bra tålamod och även om spelytan i Högsby Sporthall är betydligt mindre än de flesta sporthallar, så spelade HBK bra, med bra rörelse och kom till många chanser.

Defensivt fanns det dock mer att önska. HBK kom inte rätt i försvarsspelet, och Fågelfors som ofta försökte hitta in bollen bakom HBK:s vingar, lyckades också med det flertalet gånger, vilket också skulle resultera i 2-2. Men HBK skulle göra 2-3 direkt efter kvitteringen, denna gång genom Markus Granelund. Därefter gör HBK även 2-4 efter att Jakob Adolfsson vänt bort Fågelfors libero.

Därefter skulle dock HBK tappa både till 3-4 och 4-4 efter en mycket märklig straffsituation och ett snabbt skott utifrån.

Mot slutet av första halvlek stack HBK ifrån än en gång, 4-5, 4-6 och 4-7 kom genom Daniel Radovanovic, Markus Granelund och Raikan Jamal Taher. Ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.

I andra halvlek fortsatte HBK att skapa mycket chanser, men nu fungerade defensiven även bättre. Daniel Radovanovic gjorde matchens prestation när han från egen kortlinje dribblade sig förbi hela motståndarlaget och serverade Filip Larsson till 4-8. Efter det gjorde Raikan Jamal Taher och Markus Granelund sina tredje mål för dagen till 4-10.

Fågelfors skulle dock repa sig och komma igenom till 5-10, och sedan även göra 6-10 kort därpå. Efter det gjorde HBK 6-11 och 6-12 genom Marc Brandin innan Fågelfors gör 7-12 på en hörna.

Under halvlekens gång hade det även blivit flertalet frisparkar, vilket gjorde att båda lagen stod på 5 frisparkar inför de sista 5 minuterna. HBK spelade disciplinerat och drog inte på sig den sjätte frisparken, som resulterat i en 10-metersstraff. Det gjorde däremot Fågelfors, två gånger. Båda gångerna stod Markus Granelund vid bollen och satte både 7-13 och 7-14, vilket blev slutresultatet.

Tränare Per Lunnebjers kommentar efter matchen:

”Trots ledning med 7-4 efter första halvlek är jag inte helt nöjd då vi fuskar för mycket i vårt försvarsspel och bjuder på några enkla mål. Det blir betydligt bättre i andra halvlek och offensivt är jag väldigt nöjd med spelarnas insats där det är kul att se att vi vågar ha tålamod och bra rörelse trots den mindre spelytan. Än en gång bidrar hela laget till segern men ett extra plus till Raikan Jamal Taher och Markus Granelund.”

Våra huvudsponsorer