HBK föll mot Djurgården

Halmstad höll undan bra mot Djurgården, men domaren blåste straff med fem minuter kvar av ordinarie tid och gästerna vann med 0-1. "Jag trodde det skulle vara frispark åt andra hållet," säger Janne Jönsson om straffsituationen.

HBK:s första halvlek var en av de bättre för säsongen. Redan efter tio minuters spel skapade Sead och Tveter kaos i offensivt straffområde, och försvarande Djurgårdsspelare fick undan bollen i sista sekunden. Halmstad hade också flera chanser att göra mål på frisparkar i riktigt farliga lägen precis utanför straffområdet, men man fick inte riktigt till den där klockrena träffen på bollen, och Djurgården höll undan, om än stundtals nätt och jämnt.

Sead Haksabanovic fick ett gult kort efter ungefär 20 minuters spel, efter att ha tagit sig in i offensivt straffområde, och föll. Publiken ropade på straff, men domare Hamlin höll inte med.

– Jag tror att det är straff. Han blir hakad, och domaren står bra placerad så jag vet inte varför han inte blåser straff där, säger HBK-tränaren Janne Jönsson om situationen.

HBK fortsatte att försvara bra, och i paus stod det 0-0 på resultattavlan.

Gästande Djurgården kom bättre in i matchen i den andra halvleken, me hade fortsatt svårt att skapa de riktigt vassa målchanserna. HBK hade betydligt fler avslut mot mål, men många skott gick över eller utanför.

Efter 85 minuters spel blåste domaren straff och varnade Adnan Kojic. Magnus Eriksson stegade fram till straffpunkten och tryckte in 0-1.

– Jag trodde det skulle vara frispark åt andra hållet, säger Janne Jönsson.

Och trots att HBK försökte trycka på för en kvittering stod sig 0-1 matchen ut.

– Jag tycker de samlar ihop sig med en slutforcering, jag är nöjd med samtliga minuter, säger Janne Jönsson.

Och HBK-tränaren var nöjd med spelarnas insats.

– Jag är väldigt nöjd med killarnas insats, nästan nöjd med samtliga minuter. Vi håller dem borta från målchanser. Jag är nöjd med hur vi vårdar boll och hur vi spelar och gör det svårt för dem. Vi är konstruktiva, men tar inte tillvara på alla frisparkslägen som vi hade. Jag är besviken på att killarna inte får betalt för en såpass bra match.

Våra huvudsponsorer