HBK-dam obesegrade på hemmaplan

HBK spelade i helgen sin sista hemmamatch för säsongen. Frillesås FF hette motståndet & Tranevalls IP hette planen. Detta efter att Sannarps IP tagit för stor skada av regnet, så matchen fick flyttas till Harplinge.

Tränare Alexandru Serban sa inför matchen att det kändes i luften att många av tjejerna var sugna på vinst efter poängtappet senast. Och visst hade Alexandru rätt känsla inför matchen, för redan efter tre minuter stod det 1-0 till HBK. Zara Jönsson gjorde målet, framspelad av Linn Eskilsson.

Därefter fortsatte HBK att skapa chanser, och visade stundtals upp väldigt fint spel med bra kombinationer i sista tredjedelen. Frillesås ville spela sig fram spelyta efter spelyta, men HBK låg bra i försvarsspelet och förhindrade deras speluppbyggnad på ett jättebra sätt. Yttrarna för dagen, Linn Eskilsson och Mikaela Öberg satte bra press på Frillesås ytterbackar som tvingades till bakåtspel, för att sedan i ett nästa läge slå en längre boll.

HBK kontrollerade matchen och hade bollen mer än Frillesås, men ändå lyckades Frillesås kvittera i den 37:e minuten. HBK-tjejerna fortsatte därefter att dominera spelet halvleken ut, men Frillesås täckte ytorna bra och HBK hade svårt att komma till avslut från bra lägen.

När domaren blåste för halvtid stod det 1-1 på resultattavlan, och uppfattningen i laget var att de kunde haft en klar ledning redan i halvtid. I halvtid pratade även laget om att höja passningstempot.

När andra halvlek började var laget taggade och skapade många chanser. De kom också till avslut oftare, och gör de från mer önskvärda lägen än i första. 2-1 kom i den 58:e minuten genom Linn efter att ha blivit frispelad av Zara. Drygt 5 minuter efter 2-1 kom även 3-1, genom Emma Harrysson som återerövrade bollen nära Frillesås mål och dribblade till sig ett skottläge som hon utnyttjade.

4-1 kom i matchens slutskede. Louise Viberg slog en helt lysande lobbpassning till Zara Jönsson som inte gjorde några misstag. 5-1 kom i matchens absolut sista minut, återigen genom Zara som denna gång blev framspelad av Alina Almén.

Matchen slutade alltså 5-1, och HBK:s damer går igenom säsongen som obesegrade på hemmaplan. När de spelar sin sista match mot Torup/Rydö den 30:e september får vi svar på om de går hela säsongen som obesegrade seriesegrare.

Halmstads BK – Frillesås FF 5-1 (1-1)
Division 3 Damer
Målskyttar:
Zara Jönsson 1-0 (3’)
Ebba Broman 1-1 (37’)
Linn Eskilsson 2-1 (58’)
Emma Harrysson 3-1 (64’)
Zara Jönsson 4-1 (87’)
Zara Jönsson 5-1 (89’)

Våra huvudsponsorer