HBK:are besökte Vfl Wolfsburg

Halmstads BK och Sannarpsgymnasiet har sedan ett antal år tillbaka ett nära samarbete då majoriteten av HBK:s gymnasieelever studerar och tränar på skolan. Som en del av utbildningen arrangerar Sannarpsgymnasiet var tredje år ett internationellt utbyte för skolans NIU-fotbollselever. Denna gång gick resan till Wolfsburg, Tyskland.

-Det blev en relativt uppmärksammad resa denna gång då hela åtta killar redan är i A-truppen och missade matchen mot GAIS. Skolan var dock ute i god tid med denna resa och beslutet, att alla skulle åka med, togs i samförstånd redan i oktober, säger U19-tränare Johan Bergström.

Henrik Carlsson, fotbollsansvarig på Sannarp fyller i: -Med facit i hand blev resan väldigt lyckad och samtliga spelare har berikats både som fotbollsspelare och människor. Förhoppningsvis kan denna resa stärka spelarna under resterande del av säsongen och vara ett fint minne resten av deras liv. För många var det möjligtvis en sista chans att umgås så nära med jämnåriga innan det ”riktiga” vuxenlivet börjar efter studenten senare i vår.

HBK representerades av 25 killar från A till U17 samt damlagets Zara Jönsson och U19-tränare Johan Bergström. Schemat bestod av såväl besök på Volkswagens enorma fabrik och deras Autostadt till Bundesliga-match (Wolfsburg-Stuttgart), träningar ledda av den tyska klubbens tränare och en match då Sannarpstjejerna fick möjligheten att möta Vfl Wolfsburg U23 som spelare i Bundesliga 2. 

-Lite roligt och ett bra betyg till oss då klubbens tränare blev superöverraskade över kvalitén på våra spelare. De hade inte så höga förväntningar på fotbollskunskapen hos ett gäng skolelever från Sverige. Efter första träningen var de lyriska och ville spela matcher mot både killarna och tjejerna. Damernas U23/B-lag fick sin match inställd och de passade då på att möta våra tjejer. En match som slutade 4-2 till Sannarpsgymnasiet där HBK:s Zara Jönsson satte spiken i kistan med sitt 4-2 mål i den andra halvleken. En rolig avslutning på resan och ett gott betyg till skolan men också HBK:s och övriga grannklubbars förmåga att fostra fotbollsspelare som till och med imponerar på en välbeställd Bundesliga klubb, säger Carlsson

En rolig parentes till det är att klubbens tränare trodde vi hade ett nationellt upptagningsområde och hade tagit in killar och tjejer från hela Sverige. När vi sa att de endast var spelare från Halmstad och närområdet trodde de oss inte, avslutar Johan Bergström.       

Bilder

Våra huvudsponsorer