Förlust i DM-finalen mot Onsala

En tuff match på förhand för HBK:s U19 då motståndet var Div 3-trean Onsala BK. HBK stretade emot på bästa sätt men lagbygget från Onsala var mer synkade och lite vassare idag.

- Sammantaget en bra insats av oss. Vi gör vårt bästa men är inte riktigt synkat då vi inte spelat så mycket tillsammans. Vi rodde inte på ett bra Onsala. Grabbarna representerade HBK på bästa sätt, säger Johan Bergström efter matchen..

Onsala inledde matchen med mycket boll och tog rättvist ledningen. Bortalaget HBK arbetade in sig i matchen och Emil Tot Wikström avslutade snyggt och kvitterade. Samme Emil avslutade snyggt in och HBK tog ledningen. Ett onödigt kvitteringsmål strax innan paus och matchen utjämnad.

- De tog en kvart eller så innan grabbarna hittade tempot men sedan har vi vår bästa period i matchen och var effektiva, säger Robert Nordström.

I andra halvlek växlade Onsala upp och visade att de är ett topplag och spelade ut. HBK stretade och hade någon målchans men på det stora hela en rättvis seger för Onsala.

- Vi gratulerar Onsala till DM-titeln men vi sträcker på oss. Väldigt nyttiga erfarenhetspoäng för många av våra unga pojkar, avslutar Daniel Kaplinski som vill ge lite extra beröm till den kollektiva insatsen.

Onsala BK - Halmstads BK 5-2 (2-2) Herr DM-final
Emil Jönsson - Victor Ivarsson, Edvin kurtulus, Gabriel wallentin (65), Nils Hedström - Emil Tot Wikström (45), Taylor Silverholt (71), Oscar Berggren (25), Oliver Bruneus - Gjenis zeqiri, Felix Johansson(72)
Avbytare: Erik ahlstrand (25), Oliver Hintsa (45), Benjamin Lidh(65), David Danielsson(74), Hamodi Wasmy(75)
Mål: 1-0 (5), 1-1 (19) Emil Tot Wikström, 1-2 (42) Emil Tot Wikström, 2-2 (44), 3-2 (66), 4-2 (78), 5-2 (82)

Bilder

Våra huvudsponsorer